Актуални Новини, Новини

УВЕДОМЛЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА

Общинска администрация – Берковица уведомява, че след обилния снеговалеж има прекъсване на електрозахранването в град Берковица – района около Социалния дом, квартала около бившия Металик, кв. Беговица, както и в селата в общината – Черешовица, Котеновци, Лесковец, Гаганица, Бистрилица, Замфирово, Комарево, Костенци, Бокиловци, Песочница, Мездрея, Ягодово, Слатина, Цветкова бара и в част от село Боровци.

В резултат на мокрия сняг има голям брой паднали дървета. Седем екипа на ЧЕЗ работят по отстраняването на аварията. От дружеството уверяват, че електрозахранването ще бъде възстановено до 14.00 часа.

Снегопочистващата фирма на територията на град Берковица извършва необходимите действия по отстраняването на снежната покривка по пътните платна. Напомняме, че в селата Замфирово, Бързия и Боровци снегопочистването се извършва от техника, налична в горепосочените населени места и действията по почистването зависят от кметовете на тези села.

Причина за непочистените улици са падналите кабели и жици и отстраняването на снега се извършва след пристигането на екипи от „Гражданска защита“.

Проходът Петрохан е временно затворен от към софийската част поради тежка катастрофа. Община Берковица е предприела и извършила необходимите действия по почистване.

Леночка Ангелова – Директор на Хидрометеорологичната служба (ХМС) в Монтана информира, че снеговалежът в област Монтана е интензивен. Натрупалата се снежна покривка до момента в нашия град  е 30 см. До обяд валежите ще започнат да намаляват и постепенно да спират като срещу петък отново ще има слаби превалявания от сняг. Температурите ще варират между 0 и 3 градуса.

Общинска администрация – Берковица умолява жителите на община Берковица да предприемат действия по почистване на прилежащите площи и тротоарите от сняг.

Общинска администрация – Берковица ще информира своевременно при промяна на пътната обстановка и състоянието на електрозахранването.