АКТУАЛНО

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА УСЛУГАТА „ЛИЧЕН АСИСТЕНТ” ПО ПРОЕКТА „ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ” В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

 

Срокът за предоставяне на услугата „Личен асистент” по проекта „Подкрепа за достоен живот” е удължен с 6 месеца. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. В община Берковица програмата работи от 10 януари 2011 година. За 43 хора с трайни увреждания са осигурени и толкова лични асистенти, които да се грижат за тях. Проектът трябваше да приключи на 7 март тази година, но Министерството на труда и социалната политика, чрез Агенцията за социално подпомагане удължи срока с 6 месеца, като реално проектът ще приключи на 3 септември 2012 г. Целта на проекта е прилагане на нов подход за предоставяне на услугата в семейна среда чрез въвеждане на принципа „индивидуален бюджет за личен асистент”. Положителното е това, че се децентрализира услугата, която до момента бе предоставяна от Агенцията за социално подпомагане на територията на цялата страна. В рамките на проекта това се осъществи в условията на партньорство с общините чрез ангажиране на общинските администрации в преките дейности по управлението и предоставянето на услугата. В община Берковица с допълнителни споразумения към трудовите договори на личните асистенти е удължен срокът с 6 месеца. Потребителите  на услугата  са доволни от това, защото ще продължат да получават необходимите грижи в семейна среда. Това от своя страна намалява риска от зависимост от институционален тип грижа на хора, нуждаещи се от помощ за обслужване.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Актуални Новини

ДЕН НА КМЕТА

Днес се проведе първа среща на Кмета на Община Берковица Радослав Найденов с кметове и кметските наместници на населените места

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

100% БУДНИ В СЕЛО СЛАТИНА

На 20 февруари фолклорната група на с. Слатина, специално за ” 100% будни” по БНТ, представи местни ястия в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ПРИКЛЮЧИХА СПОРТНИТЕ ПРОЯВИ НА УЧЕНИЦИТЕ В ОБЩИНСКИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ „УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2023-2024 “

Състезанията са включени в Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката за учебната  2023 – 2024 г. Те

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (709) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (35) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.