Актуални Новини, Новини

УРОЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ С БОРИСЛАВ МИРЧЕВ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА ОТ 4. ОУ И УЧИЛИЩАТА В БЪРЗИЯ И ЗАМФИРОВО

УРОЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ С БОРИСЛАВ МИРЧЕВ ЗАРАДВАХА ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩА

Уроците за България с Борислав Мирчев, които стартираха през миналата седмица в три от основните училища в Берковица, продължиха днес, 14.10.2021 година, в 4. ОУ и в училищата в Бързия и Замфирово.
Мероприятието е по инициатива на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова, а децата освен знания и забавления получават и книжки, свързани с историята на нашата родина, съдържащи образователна игра и диск с музика и песни. Идеята е уроците да продължат целогодишно с ученици от начален етап, като се провеждат периодично във всички основни училища на територията на община Берковица.
Заедно с първокласниците в 4. ОУ „Георги С. Раковски“ – Берковица, ОУ „Георги С. Раковски“- Бързия и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Замфирово известният поет и музикант рецитира стиховете и пя песни. По атрактивен начин той говори за нашата многовековна история и ангажира вниманието на децата към свидните за всеки българин род и родина, които са скътани дълбоко в сърцето на всеки от нас.
Децата имаха възможност освен да се забавляват, и да получат ценни знания, да се докоснат до необятния свят на книгата. Творческата атмосфера в класните стаи на най-малките ученици, прекрачили прага на родното училище едва преди месец, цареше благодарение на веселото настроение, положителните емоции и любознателността на децата.
В края на уроците гостът лично подписа и връчи на класните ръководители и на директорите на трите училища, както и на всеки първокласник, книги за България с пожелание да обичат родината, да се гордеят със славното минало на нашия народ, с родния ни език и култура, с всичко българско и родно.