Актуални Новини, Новини

УРОЦИ ПО РОДОЛЮБИЕ С БОРИСЛАВ МИРЧЕВ

Урок по родолюбие с Борислав Мирчев

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова присъства днес на Урок по родолюбие, който проведе Борислав Мирчев в 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица.
Пред първокласниците в учебното заведение известният поет и музикант рецитира стиховете си, изпя няколко от песните си и по изключително атрактивен начин привлече вниманието на децата към онези ценности, които са в сърцето на всеки българин – почит към род и родина, любов към всичко българско и родно.
Децата имаха възможност освен да се забавляват, и да получат знания за личности от многовековната ни история, да се докоснат до необятния свят на книгата, да чуят стихове за Берковица.
Уроци по родолюбие се състояха и във 2. ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица и в 1. ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Берковица.
И в двете учебни заведения учениците искрено се забавляваха, пяха и рецитираха с Борислав Мирчев, задаваха и отговаряха на въпроси. Благодарение на положителното настроение, емоциите, креативността на децата и тяхната любознателност в класната стая се настаниха творческа атмосфера и позитивизъм.
В края на уроците гостът лично подписа и връчи на класните ръководители (Надя Илиева – 3. ОУ „Иван Вазов“, Петранка Здравкова – 2. ОУ „Христо Смирненски“ и Ива Атанасова – 1. ОУ „Никола Й. Вапцаров“), на директорите на трите училища, както и на всеки първокласник книги „Моята родина България“, специално осигурени от Община Берковица. В книгата се разказва за България, съдържа образователна игра и диск с песни за нашата родина.
В следващата седмица предстоят уроци и в останалите три основни училища на територията на община Берковица – 4. ОУ „Георги С. Раковски“ – Берковица, ОУ „Георги С. Раковски“ – Бързия и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Замфирово, където първолаците ще се запознаят с творчеството на Борислав Мирчев, ще се учат на родолюбие и ще получат книги „Моята родина България“.
Уроците и образователните книжки за всяко дете са по инициатива на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и ще се провеждат през цялата учебна година с ученици от начален етап на всички основни училища в община Берковица.