Актуални Новини, Новини

УСПЕХ ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ В ПЪРВИ КРЪГ ОТ РЕПУБЛИКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ!

През почивните дни в град София се проведе кръг от Републиканския шампионат по Приложно колоездене. Участваха деца от Ямбол, Силистра, Етрополе, Градина и два отбора от Берковица.

В отборното класиране Берковица зае първите две места, следвана от Силистра, Градина, Етрополе и Ямбол. В състава на втория отбор Алекс и Никол участваха за първи път, но това не попречи на доброто отборно представяне.

В индивидуалното класиране при момичетата първите четири места бяха заети съответно от Сияна Калинова, Виктория Доцова, Валентина Бачева и Никол Бисерова.

При момчетата безапелационен победител стана Любомир Андреев само с 16 наказателни точки. Малко не достигна на Антонио Николицов за третото място и той остана четвърти. Шесто място зае Михаил Младенов.

Децата показаха отлични знания при теоретичните задачи свързани със Закона за движение по пътищата и умения при майсторското управление на велосипед.

По покана на СБА и Председателят на Националното движение по Приложно колоездене г-н Светослав Кръстев, гост на кръга беше Йоанна Георгиева, участник в Европейския шампионат през 2023 г. в гр. Бар Черна гора, където България зае шесто място от 19 участващи държави. Нейното участие продължава в голямата възрастова група.

Тя направи демонстрация на пътеките за майсторско управление и пожела успех на децата в останалите кръгове. В зависимост от класирането им през годината ще бъде определен и състава на националния отбор за 2024 година.

Участието се осъществи със съдействието на Община Берковица.

Поздравления за всички състезатели! Здраве и успехи!