Актуални Новини

УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ

От 22.09 до 25.09.2016 г. в Чехия в гр. Устине над Лабем се проведе 21 Европейски шампионат по правилата на FIA за деца велосипедисти до 12 годишна възраст. Състезанието включваше майсторско управление на велосипед,  теоритични въпроси свързани с пътната безопасност, управление в детско автоградче и две занимателни забавни задачи.

Подготовката за участието на България започна през месец август в Берковица, където селекцията на  националния отбор проведе лагер-сбор. В него бяха включени девет състезатели от различни клубове в страната. Треньорите Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов след едноседмично обучение и проверки по практика и теория при силна конкуренция определиха окончателния състав на националния отбор. Децата, които представиха България са: Ралица Каменова – Берковица, Йордана Тошева – Първомай, Стилиян Ангелов и Кристиан Христов – Силистра. В Европейското първенство взеха участие 23 страни. Радостен е фактът, че България зае 7-о място след отборите на Латвия, Русия, Чехия, Сърбия, Русия – втори отбор и Франция. Трябва да отбележим, че последните три години сме били извън десетте най-добри държави. Радваме се на това класиране, защото то е извоювано с много труд и упоритост от страна на състезатели и треньори. Успяхме да сплотим децата от различните клубове и да направим добър колектив.

За успешното пътуване допринесе и Община Берковица, която предостави свой бус. Отборът получи поздравления още по време на пътуването от много приятели на този неизвестен все още, но много полезен спорт с приложен характер.

Състезатели и треньори благодарят за всичко и си пожелават здраве и нови успехи.