Актуални Новини

УСПЕШЕН СТАРТ ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

20190420_145428На 19 и 20 април 2019 г. в гр. София се проведе I-ви кръг на Републиканския шампионат по Приложно колоездене за възрастова група 10 – 12 годишни. Берковица участва с два отбора. Първият състав е с по-голям стаж  и опит при провеждането на състезанията и заслужено се класира на I-во място отборно. Изненада поднесоха децата от втория състав, които участваха за първа година и заеха III-то място отборно.

20190420_145154  В първия отбор бяха включени: Кристиана Райкова и Преслава Стоянова от I ОУ „Н.Й. Вапцаров”, Румен Григоров и Александър Митов от II ОУ „Христо Смирненски”. Те завоюваха медали и в индивидуалното класиране, както следва: Кристиана Райкова и Румен Григоров – I-во място, Преслава Стоянова и Александър Митов – II-ро място.

В състава на втория отбор бяха: Гергана Кръстева и Грейси Павлова –  I ОУ „Н.Й. Вапцаров”, Мартин Илиев – III ОУ „Иван Вазов” и Ян Бахледа Шелига от II ОУ „Христо Смирненски”.

В индивидуалното класиране от втория отбор място в шестицата намериха Гергана 20190420_113702Кръстева – четвърта, а Мартин Илиев – трети. С третото място на Мартин окупирахме стълбицата на победителите и за втори път в историята на Приложното колоездене на нея се качиха само берковски момчета.

„Радваме се на успеха и се надяваме до края на всички кръгове да запазим доброто си класиране. Предстоят ни още три кръга.“ – споделят от клуба. Децата и треньорите имат крайна цел, повече състезатели да вземат участие в Европейския шампионат по Приложното колоездене  през м. септември в Швейцария и ще я следват.

 

Пожелаваме им нови победи!