Актуални Новини

УСПЕШНА ГОДИНА ЗА КОЛОЕЗДАЧИТЕ НА БЕРКОВИЦА

Завърши състезателната година за отборите по Приложно колоездене на Община Берковица. За поредна година са най-добри и при двете възрастови групи, което им позволи да спечелят преходната купа за комплексен победител. 2

При възрастова група 10-12 години са се провели  4 кръга на републикански шампионат в София, Благоевград, Търговище и Първомай. Отборно децата на Берковица спечелиха 3 първи и 1 второ място. Показа ли са завидни знания по теория, включваща решаване на листовки, и умения по майсторско управление на велосипед.

Георги Яврийски от III ОУ доказал, че е най-подготвен от всички деца във България и заслужено е завоювал републиканската титла в индивидуалното класиране.

За окончателното първо място в групата заслуги имат още Петър Витанов – III ОУ, Румен Григоров и Алекс Митков – II ОУ, Йоана Трендафилова, която е ученичка в 143 ОУ – София и въпреки това е намирала време за тренировки, за да защити честта на града ни, Петя Николаева – III ОУ и Кристиана Райкова – I ОУ.

Георги Яврийски и Петя Николаева са били включени в разширения състав на националния отбор.

При възрастова група 12-15 години отново са взели  1 място в крайното класиране, след проведените два кръга в Челопеч и Ботевград. Ралица Тихомирова – III ОУ се е класирала първа в крайното класиране, а Свилен Клименко – I ОУ е втори.

През времето на шампионата, децата на Берковица са показали силна воля за победа и умения за работа в екип. При срещата на децата с кмета – инж. Милчо Доцов изказаха своята благодарност за финансовата подкрепа , връчиха спечелените купи за съхранение в общината и изразиха своята готовност за нови успехи.

Кмета на общината – инж. Милчо Доцов поздрави треньорите на клуба по Приложно колоездене Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов и децата за добрите успехи и резултати. Кмета им пожела здраве и нови успехи през новата състезателна година.