Актуални Новини, Новини

УСПЕШНО НАЧАЛО ЗА БЕРКОВСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИ

На 29.04 и 30.04.2022 година, в град София се проведе I кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца „Младежта за безопасност на движението”. Участваха 9 отбора от страната. С четирима дебютанти от общо шест състезатели в състава си, отборът на Берковица завоюва престижното 2 място след Община Челопеч и пред Етрополе. В индивидуалното класиране Марина Танчева от 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Берковица зае 3 място. В отбора са включени още Анна-Хрисиана Григорова, Йоанна Радославова, Мирослав Георгиев, Любомир Андреев от 2. ОУ „ Хр. Смирненски“ – Берковица и Пресиян Тошев от 3. ОУ „ Иван Вазов“ – Берковица. Състезанието включва майсторско управление на велосипед, решаване на листовка с въпроси от Закона за движение по пътищата, теоретични индивидуални и отборни задачи по пътна безопасност и тест по Първа долекарска помощ. Събитието се проведе в спортна зала „Триадица“- София. Организатор на събитието е Сдружение АК „Север“ – София в партньорство със СБА -София, Национален дворец на децата, Национално движение по приложно колоездене, Български Червен кръст, Асоциация по пътна безопасност, Пътна полиция – София, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и др.

Клубът по Приложно колоездене с треньор Цветана Петкова, изказва своята благодарност на Григор Григоров – Директор на ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица, който им оказва съдействие с предоставяне на база за тренировките по теория и практика, на Вероника Григорова – треньор на Спортен клуб по биатлон „Ком Берковица“ и родители за осигуряване на транспорт до и от град София.
Следващите три кръга за малката възрастова група предстоят през месец юни в Благоевград, Ямбол и Добрич, а на голямата през месец май предстоят двата кръга в Челопеч и Ботевград.

Следващите три кръга за малката възрастова група ще бъдат през месец юни в Благоевград, Ямбол и Добрич, а на голямата през месец май, предстоят двата кръга в Челопеч и Ботевград.
Пожелаваме им здраве, нови успехи и покоряване на нови върхове!