Актуални Новини, Новини

УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

"Културен туризъм" Велико Търново

Успешно представяне на Община Берковица на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Обмяна на опит, добри практики, засилен интерес към щанда, имиджова визия, представяне на културно историческото наследство, природни дадености и събитията от Културния календар, бяха основен фокус в участието на Община Берковица във форума.
Акценти от представянето
*Община Берковица беше номинирана в Националния конкурс „Чети и пътувай“ (Read and travel) със събитието по повод 260-годишнината на Часовниковата кула – 3D Аудио-визуална разходка (спектакъл) през 2022 година.
*За първи път екипът на Община Берковица беше отличен с плакет и грамота за най-оригинално представяне на събитие на изложението – Северозападен фестивал на духовата музика (БДМ ФЕСТ).
В деня на официалното откриване, щандът беше посетен от инж. Даниел Панов – Кмет на Община Велико Търново, проф. д-р Мариела Модева – Зам.-министър на туризма, Мария Офицерова – Изпълнителен директор на Старопланинския туристически район, Цветелина Пенева – Външен експерт Организация за управление на Старопланински туристически район към Министерството на туризма. Гостите бяха впечатлени от атрактивната визия на щанда и представените действащи занаяти към момента в нашия регион. Значителен интерес имаше от страна и на ученици от местни училища, които слушаха беседите за природните забележителности и събитията, свързани с тях – Масов поход до връх Ком, Празник на Балкана, Празник на малината и други. Децата научиха интересни факти за живота и творчеството на Вазов, Радичков, Доньо Донев и други наши земляци. По покана на Борислав Йорданов – Директор на „Царевград Търнов“, по време на изложението Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица и Атанас Георгиев – Зам.-кмет на Община Берковица присъстваха и на официалното откриване на Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“.
Форумът беше съпътстван от богата културна програма.