АКТУАЛНО

УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“

За поредна година Община Берковица взе участие в 35-тото издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която се проведе от 14 до 16 февруари 2018 г. в столицата.

В тазгодишното издание участие са взели над 350 организации от България и още 22 страни – Национални туристически организации, туроператори и агенции, хотелски вериги, балнеолечебни и спа центрове, общини, асоциации и сдружения, пътнически агенции, онлайн платформи, софтуерни фирми, винарски изби, фирми за хотелиерско и спа оборудване.

Община Берковица се представи на щанда с богат набор от рекламни материали: брошура за Берковица, туристическа карта „Западен Балкан“, туристическа карта „Берковският Балкан“, брошура „Неоткритите тайни  на Западна Стара планина“, административна карта на града, дипляна „Красотите на Берковица“,  дипляна за Етнографски музей, дипляна за културния и спортен календар на Община Берковица за 2018 г., дипляна за фестивала на духовата музика „БДМ ФЕСТ“, картички от града, флаери и визитки, предоставени от семейни хотели и къщи за гости.

Щандът бе богато украсен с тематични банери за Музеен комплекс-Берковица, банер, рекламиращ фестивала на духовата музика  „БДМ ФЕСТ“, берковска керамика, ръчно тъкани пана; бе предоставена и възможност за дегустация на берковска баница и минерална вода „Ком“.

Интерес за посетителите бе богатият асортимент на минерална вода „Ком“, както и фактът, че тя се бутилира в с. Бързия. На гостите бяха раздавани дискове на Берковската духова музика – една от емблемите на града. Голям интерес представляваше и зона Ком, както през лятото с различните преходи по еко пътеките в берковската планина и покоряване на връх Ком, така и през зимата  с условията и възможностите за ски туризъм; защитена местност Хайдушки водопади, Лесопарк „Калето“.

Не по-малък интерес предизвика и предстоящото изграждане на минералния водопровод, довеждането на минералната вода до Минералната баня в гр. Берковица и възможностите за бъдещо развитие на спа туризъм в Берковица.

Провокиран е интересът на посетителите към Берковица, като са представени по отделно всяка една от забележителностите в града и е акцентирано на трите обекта, включени в Музеен комплекс – Берковица, Часовниковата кула, Чешма „Малинарка“, Лесопарк Калето, църквите в града, Клисурски манастир. Най-голям интерес е предизвикало предстоящото провеждане на фестивала на духовата музика, както от хора, присъствали на фестивала през миналата година, така и от такива, които за пръв път ще посетят фестивала. Утвърдените фестивали в Берковица „Лачени обувки“  и  „Балканът пее и танцува“ също са предизвикали интерес не само за широката публика, но и за журналисти. Получени са предложения от национални медии за реклама на нашите фестивали, а също и за други по-значими събития в нашия град.

Първият ден от изложението е бил определен само за професионалисти и изложители, туроператори и туристически агенции, общини и туристически информационни центрове, което е предоставило възможност за по-подробно представяне на възможностите за туризъм в Община Берковица и за създаване на по-пълноценни контакти с потенциални гости на града, с представители от бранша и др.

Участието на Община Берковица в туристическата борса постигна добър резултат; получена е заявка от група от 100 човека и частни лица за летния сезон, както и намерение от софийски хор от 120 човека за посещение в града и възможност за изнасяне на безплатен концерт в НЧ „Иван Вазов 1872“.

ТИЦ – Берковица осъществи контакти с други ТИЦ-ове в страната, обменен е опит и обсъдени идеи за по-добри практики.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо УОСГ-94-00-3735 (6) от 24.03.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ПРАВИЛА ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ “ВиК – БЕРКОВИЦА”

При наличие на натрупани задължения към дружеството, за неплатена изразходвана и отведена вода „ВиК Берковица” предлага на абонатите си споразумение

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

На основание чл. 127, ал. 1 от ЗУТ уведомяваме всички заинтересовани физически и юридически лица, че е организирано обществено обсъждане

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (22) ЛПГ (7) МИГ Берковица и Годеч (7) Образование (41) Община Берковица (344) Общинска администрация-Берковица (28) Общински съвет-Берковица (23) Обява (12) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (15) ваканция&спа експо (7) велислав захариев (6) детски градини (7) дневен ред (8) заповед (10) заповеди на кмета (23) избори (8) избори за Народно събрание (7) кмет берковица (8) кмет община берковица (8) конкурс (9) културни забележителности (17) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (7) обявление (63) основни училища (8) отдел строителство (18) поздравителен адрес (18) проект (10) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (8) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (8) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13) училища в Община Берковица (7)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

МТИ Културен туризъм - Велико Търново
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ИЗЛОЖЕНИЕТО “КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

От 20-23 април 2023 година, Община Берковица ще вземе участие в Международно туристическо изложение “Културен туризъм” във Велико Търново. Презентирането

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Избори 2023
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с изборите за народни представители на 2 април 2023 г., уведомяваме избирателите с постоянен адрес в квартал “Беговица”,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ НА ОСНОВАНИЕ ПАРАГРАФ 4, АЛ. 2 ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ НА ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА /ЗУТ/

На вниманието наИрена Тодорова, гр. Монтана, бул. “Трети март”, вх. В, ет. 3, ап. 9Илонка Иванова, гр. Монтана, ж.к. ,,Младост“,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.