Актуални Новини

УЧАСТИЕ НА АНСАМБЪЛ „МАЛИНАРКА“ В ТЕЛЕВИЗИОННОТО ШОУ „НАДИГРАЙ МЕ“ПО БНТ2

Тази неделя в поредния епизод на танцовото шоу на БНТ2 „Надиграй ме“ ще се представят формация „Блясък“ от София и ансамбъл „Малинарка“ – гр.Берковица.

Под номер 7 в телевизионното шоу „Надиграй ме“ тази неделя ще се включат възпитаниците на Милена Панова от формация „Блясък“. Клубът е създаден през 1999 година, активно се развива в различни атрактивни танцови направления и участва в множество фестивали, концерти и състезания у нас и в чужбина. Формация „Блясък“ е член на Българска спортна танцова федерация (БСТФ) и на Българска федерация по акробатичен рокендрол (БФАРР) и ще бъде четвъртият отбор по състезателни танци, който се бори за участие във финала на телевизионния проект на 24 юни.

Осмият сезон на популярното предаване на БНТ2 „Надиграй ме“ среща всяка неделя танцовите умения на отбори по състезателни и фолклорни танци. В категорията народни танци тази седмица се представя Ансамбъл „Малинарка“. Неговият създател – Любомир Гуглин има зад гърба си половинвековна кариера като танцьор и хореограф. Фолклорният ансамбъл „Малинарка“ е представителен състав на ЦИОФ – международна организация за съхранение на културното наследство и участва в престижни фестивали у нас и в чужбина. В телевизионното шоу „Надиграй ме“ танцьорите от Берковица ще се състезават под номер 8.

В неделя уменията на двата състава ще бъдат оценени от професионалното жури на „Надиграй ме“, а зрителите ще могат да подкрепят своите фаворити като изпратят SMS с номера на предпочитания отбор на кратък номер 14500. Няма ограничения за броя SMS-съобщения, които могат да бъдат изпратени от един телефон, а гласовете на зрителите ще се приемат до 18 юни.

Тазгодишното издание на  „Надиграй ме“ ще излъчи победители и в двете състезателни категории – народни и спортни танци. Телевизионните зрители имат възможност чрез своите гласове да участват в определянето на тримата финалисти във всяка от категориите.

Поредното надиграване от танцовият проект на БНТ2 ще се състои на 28 май (неделя) в Студио 1 на БНТ, а зрителите ще имат възможност да го гледат на живо по БНТ2 от 20:30 часа.

Подробна информация за осмия сезон на „Надиграй ме“ можете да намерите на сайта на БНТ https://bnt2.bnt.bg/bg

Източник: Направление „Публични комуникации“ БНТ