АКТУАЛНО

УЧЕНИК СТАВА КМЕТ ЗА ЕДИН ДЕН

 

Седем ученика от гимназия „ Д-р Иван Панов” и Лесотехническа професионална гимназия Берковица споделиха днес работния ден на кмета на Община Берковица, на председателя на общински съвет, на заместник-кметовете, секретаря и директори на дирекции. Националната инициативата „Мениджър за един ден” се провежда от фондация „Джуниър Ачийвминт България”. Целта е учениците да се запознаят с практическата страна на дейностите в общинска администрация. За младите хора инициативата е шанс да видят отблизо нещата и да осъзнаят отговорността на тези постове. Миналата седмица Община Берковица  се е регистрирала като институция, която да вземе участие в националната инициатива.

17-годишният кмет за един ден Михаил Петров от гимназия „ Д-р Иван Панов” сподели, че за него това е голямо предизвикателство, защото се срещаш с много хора с различни характери и различни проблеми, а кметът трябва да умее да изслушва, да дава правилни съвети и да взема бързи и справедливи решения.” Много е отговорно кметското място” – допълни още Михаил. В края на работния ден учениците ще получат удостоверения сертификати за управление на общинска администрация,  лично подписани от кмета Димитранка Каменова. Организирането на „Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от ЕС – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на  административните отношения.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДАРИ НАД 40 ЗАГЛАВИЯ ОТ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НЛН „ЙОРДАН РАДИЧКОВ“ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

Библиотека „Йордан Радичков“ – Берковица, която носи името на писателя, ще радва своите читатели с над 40 нови заглавия на

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Връчване на приза за европейски етикет и добро управление на Кмата - Димитранка Каменова
Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ КРИСТАЛЕН ПРИЗ И ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ НА МЕСТНО НИВО

„Тази награда е признание за добрата екипна работа на администрацията и стимул да надграждаме постигнатото. Независимо от трудните времена, в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.