Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ БЕРКОВИЦА ВЗЕХА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА НА МВР „РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА В УЧИЛИЩАТА“

dscn0387Ученици от Берковица взеха участие в националната програма на МВР „ Работата на полицията в училище“. С много игри и викторини учениците от област Монтана закриха тържествено учебната 2018/2019 година. Общинският младежки дом в гр. Монтана бе домакин на заключително мероприятие. Организатори на проявата са Областна дирекция на МВР Монтана и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Монтана.

В оспорваната надпревара, преминала под мотото „Ваканция, здравей! dscn0432Да играем безопасно!”, се състезаваха 6 отбора, чийто членове са избрани от 10 училища от област Монтана. Ученици от пети и шести клас се състезаваха в 5 игри, като показаха бързина и знания по теми, свързани с полицейската дейност и безопасно поведение в интернет пространството. Състезателите отгатваха по асоциация думи като радиостанция, полицейска кола, пешеходец. Местната комисия за борба с трафик на хора излъчи кратък филм за безопасните чатове в интернет и изпита участниците с кръстословица с термини, използвани от интернет потребителите. Отборите се състезаваха и за бързина при подреждане на пъзели, изобразяващи пътните знаци.

Националната програма на МВР „Работата на полицията в училищата” стартира през 2000 г. Целта й е да повиши доверието в полицейските структури и нивото на сигурност сред подрастващите. По време на обучението инспекторите от детска педагогическа стая представят в учебните часове теми, свързани със структурата на полицията, пътната безопасност, опасните непознати, последствия от престъпленията, видовете и въздействията на наркотиците, правата и задълженията на гражданите, безопасно поведение в интернет и др. Програмата обхваща обучението на ученици от 8 до 18-годишна възраст.

 

 

 

 

Източник: www.mvr.bg/montana