Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ БЕРКОВИЦА УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДНА ИНИЦИАТИВА

head-erasmus+1OUВ нова международна инициатива се включва берковското Първо основно училище “Н. Й. Вапцаров”, гр. Берковица.

Учениците от школото, заедно със свои връстници от Испания, Италия, Полша и Турция, ще се учат да създават кратки филми, свързани с мястото ни в Европа.

Идеята е чрез тази нова дейност младежите да се учат да разбират другите, да осъзнават, че различието е ценно, да разширяват кръгозора си.

Освен тези чисто човешки ценности, участниците ще придобият много нови умения, свързани със знанията по езици, общуването, ориентирането в чужда среда, за създаване на сценарий, заснемане и монтаж на филм.

Инициативата е за две години. Учениците ще се срещнат четири пъти, а през останалото време ще работят в мултинационални групи чрез Скайп.

Накрая от изготвените филми ще се монтира общ, който ще съдържа знания за спецификите на всяка една от страните участнички. Всичко това е обединено под мотото “Европа ни обединява”.

Средствата за реализацията на тази идея са осигурени по програмата “Еразъм +”.

Учениците вече започнаха първата си дейност – създаване на лого на проекта. Предложенията ще бъдат разгледани на първата официална среща на екипите. Тя ще се проведе от 27 ноември до 1 декември в Испания.

Финансирането е на дейностите е от европейската програма „Еразъм +“  чрез Центъра за развитие на човешките ресурси.