Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ БЕРКОВСКОТО ПЪРВО УЧИЛИЩЕ СНИМАТ ФИЛМ

20181006_103026От няколко дни Берковица е филмова площадка. Учениците от филмовия клуб в Първо училище Берковица снимат филм за неравенството. Той ще стане част от по-голям филм, като останалите кратки филми ще са на ученици от Италия, Испания, Полша и Турция.

През лятото учениците изработиха детайлен сценарий и диалози. В подготовката и заснемането се включват родители, институции, граждани, учители. За декор се използва градският стадион, полицията, сградата на Общината, Гимназията, Първо училище, частен дом.

IMG-693a9203c6e8a97f81fb47963b4d3f62-VФилмът е свързан с предразсъдъците за мъжки и женски професии. След окончателното му завършване, готовият филм на петте държави ще бъде разпространен и популяризиран в цялата община.

Петима участници от клуба заедно с двама преподаватели от екипа заминават на 14 октомври за Полша, където ще има обучение по видеомонтаж.

Окончателните пет кратки филма трябва да са готови  през март, когато ще е последната среща на ученическите екипи в Италия. Там филмът трябва да бъде окончателно „слепен“.

Финансирането на идеята и реализацията (проект „Sharing European values by National films” /“Споделяне на европейски ценности чрез национални филми, ДОГОВОР: №2017-1-ES01-KA-219-037983_4 ) се осъществява от програма „Еразъм+“ чрез Център за развитие на човешките ресурси.