Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ БЕРКОВСКОТО ПЪРВО УЧИЛИЩЕ СА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИТАЛИЯ

От 11 до 17 март се провежда първата мобилност по проект „Sharing European values by National films” /“Споделяне на европейски ценности чрез национални филми“/. Домакини са училище „INSTITUTO EDUCACION SECUNDARIA LA SOLEDAD“ в град Кампобасо, Италия.

Включват се още представители на Полша, Испания и Турция.

Изключително топло бе посрещането на домакините. Гостите бяха приветствани и от кмета Джовани Басиста. Той подчерта, че срещата между млади хора е пътят за промяна на нашия свят.

Учениците ще изготвят пет кратки филма, които ще обединят в общ филм по темата за неравенството.

Те ще работят в рамките на две години като ще имат общо четири срещи.

На сегашната първа среща участниците ще работят по темата за писане на сценарий и промяна на сюжетните линии.

Всяка от петте страни ще представи по два кратки филма по темата за неравенството, характерни за определената страна. След това учениците ще работят в „смесени“ групи с цел завършване на работата им върху „какво да правиш/не правиш във филмирането“ с фокус върху сюжета.

На 16 март цялата група ще посети легендарното студио в Рим „Чинечита“.

Следващата държава домакин е България в лицето на Първо основно училище „Н. Вапцаров“ в Берковица. Акцентът в тази втора мобилност е върху заснемането на сцени от филм по изготвените вече сюжети в сегашната среща.

Дейностите по проект:  №2017-1-ES01-KA-219-037983_4

„Sharing European values by National films” /“Споделяне на европейски ценности чрез национални филми“/ се осъществяват по програма Еразъм чрез Център за развитие на човешките ресурси.