Актуални Новини, Новини

УЧЕНИЦИ ОТ ЛПГ СЕ ВКЛЮЧИХА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

УЧЕНИЦИ ОТ ЛПГ СЕ ВКЛЮЧИХА В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ с Решение на Министерски съвет, 29 юни е обявен за Ден за безопасността на движението по пътищата.
На 29 юни от 11:00 до 12:00 ч. на територията на град Берковица, служители на РУ – Берковица, служба „Пътна полиция“ – Мл. автоконтрольор Тодор Герасимов, Мл. инспектор Веселин Георгиев и Мл. инспектор Бисер Трайков, с представител инспектор „Пътен контрол“ инж. Богдан Цветков, ученици от Лесотехническа професионална гимназия – Берковица с ръководител Георги Паунов – Председател на Комисията по Безопасност на движението към ЛПГ, проведоха разяснителна кампания, насочена към водачите на моторни превозни средства. Акцията включваше информация относно отдаване предимство на пешеходци, толерантност към останалите участници в движението, повишено внимание към велосипедистите и към детските площадки в близост до пътното платно, използване на обезопасителни колани и системи за сигурност на децата в автомобилите. На водачите бяха раздадени брошури, изработени със съдействието на Община Берковица
Поради тази причина 29 юни се отбелязва в национален мащаб и се реализират редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

ВОДАЧИ НА МПС, ШОФИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!
ВАШИЯТ ЖИВОТ И ЖИВОТЪТ НА ДРУГИТЕ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!