Актуални Новини, Новини

УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ ИЗПРАЩАТ ГОДИНАТА С БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ДЕЛА

УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „Д-Р ИВАН ПАНОВ“ СЪС СЪБРАНИТЕ ИЗГРАЧКИ И ЛАКОМСТВА

В навечерието на празниците учениците от ПГ „Д-р Иван Панов“ организираха няколко благотворителни инициативи.
За втора поредна година участниците в проекта “Включи се!” по програма Еразъм+ инициираха кампания за събиране на лакомства, играчки, книжки и детски дрехи, които бяха дарени на Дневния център за деца и младежи с увреждания – Берковица, ЦОП – Берковица и ЦОП в кв. Раковица. Гимназистите изработиха и коледни картички и сувенири, които бяха продадени на коледния базар с кулинарни изкушения в Берковската гимназия.
Коледният базар бе организиран от професионалните паралелки на ПГ „Д-р Иван Панов“ от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”, професия „Хотелиер” , специалност „Организация на хотелиерството” . Под ръководството на госпожа Венета Горанова и господин Владимир Иванов гимназистите вложиха цялото си старание и любов при подготовката на базара. А всички, който го посетиха се насладиха на традиционните баници, мъфини, портокалова сладки с орехи и още много сладки и закупиха ръчно изработените картички и сувенири. Събраните средствата /350 лв./ ще бъдат дарени за благотворителност.
Не бяха забравени и възрастните хора в Дома за стари хора – Берковица. За да ги зарадват за празниците, учениците и учителите и представителите на Ученическия съвет при ПГ „Д-р Иван Панов“ събраха средства в размер на 286 лева, с които са закупени сладкиши за възрастните хора за Коледа и Нова година.