Актуални Новини

УЧЕНИЦИ ОТ IV ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БИБЛИОТЕКАТА

IMG_20180423_152914IMG_20180423_150141В световния ден на книгата и авторското право на посещение в библиотека „Йордан Радичков” бяха учениците от I и IV клас на  IV ОУ „Г. С. Раковски” гр. Берковица, с класни ръководители Ваня Димитрова и Румяна Иванова. Учениците научиха, че международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят. Той е посветен на всички четящи и има за цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право.

В библиотеката учениците имаха публична изява по проект „Твоят час”  – група за занимания по интереси. С презентация на тема „България – моята Родина”, децата се запознаха с българските символи и красивите ни забележителности.

Силвестър, Кирчо, Светла, Митко, Рени, Мелани и Цецко от първи клас рецитира стихове за приказките и книгите, а Валя, Зоя, Александра и Елеонора от четвърти клас – стихове, посветени на героичното ни минало.

В края на срещата малките читатели прочетоха „молба на книгата” и я получиха за себе си под формата на книжен разделител.