Актуални Новини, Новини

ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ “БЪЛГАРИЯ В ТАНЦИ” В НЧ “ИВАН ВАЗОВ – 1872”, БЕРКОВИЦА

ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ "БЪЛГАРИЯ В ТАНЦИ" В НЧ "ИВАН ВАЗОВ - 1872"

Народно читалище “Иван Вазов – 1872”, гр. Берковица Ви кани НА ФОЛКЛОРЕН ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ “БЪЛГАРИЯ В ТАНЦИ” на 14.06.2022 г. от 19:00 ч. в голям салон на читалището.
В концерта ще вземат участие всички танцови състави към читалището – Танцов състав “Малинарка”, Детски танцов състав “Малинарче”, Детски танцов състав “Малинарчета”, най-малките танцьори от детските градини на възраст от 3 до 6 години и Фолклорна група “Веселие”.
Вече 8 години хореограф на съставите е Димитринка Иванова. Под нейно ръководство танцьорите участваха в множество концерти, фестивали, празници и събори в страната и чужбина и заслужено спечелиха престижни награди и сърцата на публиката. Всички те преминаха през немалко трудности, но се утвърдиха като талантливи танцьори, водени от любовта към българските народни танци и запазване на българщината.
В спектакъла ще се насладите на музика от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България. Букетът от българска народна музика и танци ще бъде допълнен и от уникалните фолклорни изпълнения на певицата с ангелски глас Мария Ангелова.
Заповядайте да се потопите в магията на българските народни танци, пресъздадени от талантливите танцьори на Берковица!

ВХОД СВОБОДЕН!

ОЧАКВАМЕ ВИ!