Актуални Новини

ФОЛКЛОРНА ГРУПА – СЛАТИНА ОТПРАЗНУВА СВОЯ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН

IMG_7631Фолклорна група при село Слатина отбеляза своя първи рожден ден. Тя е създадена с цел съхранение и популяризиране на музикалния, песенен и танцов фолклор на Северозапада. Групата се състои от 10 човека с ръководител Кирил Иванов. В репертоара им са включени много танцови постановки, хорови и солови произведения. Особено внимание се обръща на пресъздаването на фолклора и народните обичаи от Берковския край. Свидетелство за това са участията на ансамбъла във фолклорни фестивали в страната. Гост на събитието беше зам.-кметът г-жа Ася Велиславова, която поздрави самодейците от името на кмета инж. Милчо Доцов и от свое име. „Макар и за кратко време ансамбълът има своя безспорен принос в мисията по популяризиране на неизчерпаемите съкровища на българския песенен и танцов фолклор.                                  

                     Познато и обичано навред това изкуство чрез българските мелодии и ритми вдъхва уважение и преклонение пред народния гений, буди благородни чувства към нашата национална самобитност, дава незаменими импулси за творчество.

                      На целия ансамбъл пожелавам от все сърце много бодрост, здраве и сили. Не се съмнявам, че вие няма да се задоволите с постигнатото досега, че ще търсите нови форми за творческа изява, че ще откривате нови пътища за още по-голямо извисяване на българската фолклорна традиция. Нека още дълги години възпявате с песни и танци българския фолклор и нека вашите следовници ви надминат в това отношение“ –пише в поздравителния адрес.