Актуални Новини, Новини

ФОНДАЦИЯ „ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА“ СТАРТИРА ДВЕ ИНИЦИАТИВИ, НАСОЧЕНИ КЪМ МЛАДИТЕ ХОРА В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Фондация „Възраждане на българските села“ организира през юли две събития, насочени към младите хора в малките населени места. Събитията се организират с финансовата помощ на Министерството на младежта и спорта, Национална програма за младежта (2016-2020).

Първото събитие е турнир по ТЕНИС НА МАСА, което ще се проведе в три различни дни в селата Борец и Бяга, както и в гр. Вършец. Всяко състезание е с начален час 10:00, а определените дати на провеждане са:

  • 04 юли – с.Борец, общ. Брезово
  • 05 юли – с. Бяга, общ. Брацигово
  • 18 юли – гр. Вършец

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи между 15 и 29 години, а всички желаещи да се включат трябва да се регистрират предварително онлай на адрес https://register.zaselata.org/.

Записването е безплатно. Състезанието се провежда с любезната подкрепа на спортен клуб „Кидо”,Пловдив.

Второто събитие е ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ, което ще стартира в началото на юли и ще продължи 13 седмици.
Онлайн обучението е насочено към библиотекарите и младите хора от малките населени места и целта му е да им предостави знания и умения за създаване на интернет сайт. В резултат се очаква участниците да изградят и поддържат минимум 2 години сайт на своето населено място, на местното читалище,  собствен блог или друг вид интернет сайт. Повече информация и начина за записване ще намерите на фейсбук страницата на „Възраждане на българските села”: https://www.facebook.com/RevivalOfTheBulgarianVillages

След гласуване във Фейсбук групата „Да възродим българските села” ще бъде определен създателят на НАЙ-ДОБРИЯ САЙТ на населено място, който ще бъде награден с персонален компютър (Laptop), а в местното читалище „Фондация Възраждане на българските села” ще оборудва компютърна зала.
В общината със създадени най-голям брой интернет сайтове ще бъдат изградени интернет зали във всяко читалище, по стандартите на фондацията.

За фондация “Възраждане на българските села”

Фондация “Възраждане на българските села” е организация, чиято цел е да подпомогне младите хора от малките населени места в желанието им за образование и допълнително обучение. Фондацията се стреми чрез различни събития и онлайн обучения да върне младежите към читалищата и здравословния начин на живот. До момента “Възраждане на българските села” е оборудвала безвъзмездно 36 зали на територията на 14 общини в страната. Във фондацията членуват повече от 70 доброволци.

За контакти и допълнителни въпроси пишете на info@zaselata.org