Актуални Новини

ФОТОИЗЛОЖБА „15 ГОДИНИ ПРИЛОЖНО КОЛОЕЗДЕНЕ В БЕРКОВИЦА“

img_6642Във фоайето на Общинска администрация на входа е уредена фотоизложба „15 години приложно колоездене в Берковица“.

На 2 декември 2016 г. с вълнуващо тържество Клубът по приложно колоездене отбеляза своя 15-годишен  юбилей. Началото е поставено на 28.11.2001 година. През тези години в клуба са били обучени много деца, станали медалисти и шампиони. Главната заслуга за това да го има приложното колоездене толкова години, да развива уменията на подрастващите и да ги учи на дисциплина имат треньорите Цветана Петкова и Вячеслав Трендафилов, които са основателите на Клуб по приложно колоездене – Берковица.

Чрез приложното колоездене децата спортуват и са активни. Освен това се учат на пътна безопасност. Практиката е показала, че те са толкова добре подготвени теоретично, че на по-късен етап от живота си без проблем решават листовките на шофьорските изпити и взимат книжка. Тези деца изграждат у себе си и съвсем друга култура на поведение на пътя, защото още от малки знаят какви могат да са последиците, ако например пресичаш на червено.

Равносметката днес е, че тази дейност продължава да съществува най-вече заради усилията на Община Берковица, СБА и желанието на неговите деятели да я държат „жива” и да я развиват.

Фотоизложбата ще остане до 10 януари 2017 година.