Община Берковица

Фотоконкурс, посветен на борбата с тормоза в училище, тече в момента в Община Берковица и местната комисия за борба с противообществени прояви

Фотоконкурс, посветен на борбата с тормоза в училище, тече в момента в Община Берковица и местната комисия за борба с противообществени прояви.

На 22.02.2017 година ще отбележим Световният ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка”.  В тази връзка Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица обяви конкурс „НАЙ-РОЗОВ КЛАС“.
Инициатива има за цел да мотивира учениците да участват активно в училищните прояви и да носят носят розово, за да изразят своята позиция на неприемане на тормоза в училище. В надпреварата имат възможност да участват всички класове. За включването в нея е необходимо всеки желаещ клас да направи снимки на своите прояви и инициативи, свързани с отбелязването на Деня на розовата фланелка. В конкурса няма ограничения – допустимо е да се участва с розови дрехи, постери, табла, кътове, класни стаи, балони, цветя, панделки и др. розова украса.  За всяко училище ще бъде определен победител, който ще получи вкусна награда. Най-розовият клас в Община Берковица ще получи и голямата награда в конкурса – билети за следващото театрално представление в НЧ „Иван Вазов 1872“ гр. Берковица. Критериите, по които ще се класират победителите, са  преобладаващ розов цвят на снимките, както и наличието на оригинално послание, посветено на деня за борба с тормоза в училище.

За участие в надпреварата е необходимо всеки желаещ клас да изпрати свои снимки на e-mail: goranova.f@berkovitsa.com с изрично посочени данни за участника: Училище, клас, класен ръководител и телефон за връзка. Краен срок: 17.00 часа на 23.02.2017 год.

Класът, който спечели фотоконкурса, ще получи безплатни билети за театрално представление на гостуващ в Берковица столичен театър.