Актуални Новини

ЦВЕТНИ БАГРИ, КЛАСИЧЕСКИ ТАНЦИ И ФЕЕРИЯ ОТ ЗВУЦИ ЗАВЛАДЯХА БЕРКОВИЦА НА ПРАЗНИКА НА ДЕТЕТО

5Цветна феерия от танци, музика и много емоции съпровождаше проведения на 1 юни спектакъл „Сезони“ на Модерен балет „Адреналин“  с ръководител Пламена Илиева. Вълшебството на цветната феерия се допълни от атрактивните балерини от 3 до 10 години, които очароваха многобройната публика, прекрасната хореография и талант.  Танцовият спектакъл „Сезони“ е по музика на Вивалди –„Четирите годишни времена“. Използвани са и микс варианти за някои от танците, но без отдалечаване от класиката. Първо бе представен любимия на всички сезон – лято с цялата му красота, топлина и бързина , с 2която отминава. След него плавно зрителите се пренесоха в пъстроцветната есен, в нейните, както слънчеви, така и ветровити дни. Това е сезон на невероятни багри и превъплъщения. За есента, най-красивата последна усмивка на годината, Шира Тамир казва “ Всеки, който казва, че падналите листа са мъртви, никога не ги е виждал да танцуват във ветровитият ден“. После настъпи величествената зима, която бе представена от най-малките балеринки. Зимата, наричат я вълшебство, приказка, сън – онази приказна нощ, в която снежинките танцуват своя ефирен танц в чест на своята принцеса – зимата. Очарователно 3бяла и невинна, ослепително блестяща и разкошна, уютно топла и безмилостно сурова. Тази сурова, ледена кралица се усмихна с игриви детски очи, погали с нова надежда, стопли с любяща прегръдка на близък приятел. Тя носи ангелска песен и  нашепва: „Усмихнете се на приятели, освободете душите си от завист и злоба и се обърнете към простичките радости в живота – малко на брой, но изпълнени с много оптимизъм и щастие.“ Спектакълът завърши по нетрадиционен начин с пролетта, сезон,  символ на новото начало, символ на надеждата .

“С настъпването на всяка пролет, идва мирисът на нов живот”- са казали хората. В сегашното време всичко е толкова сиво и мрачно, че ние не забелязваме дори какво става около нас. Всичко разцъфтява, всичко се пробужда. С това трябва да се пробуди и малка капчица доброта у всеки човек. С красотата и пъстротата на танца на цветята и пеперудите децата  накараха  хората да отворят очи, за малките, красивите неща,  които виждат  всеки ден. Пролет ! Когато те погалят първите слънчеви  лъчи и слънцето ти прошепва да се усмихнеш, най – хубавото предстои.

Пролетта сякаш те събужда след студените дни на зимата и постепенно ни завладява зелената красота в природата.

Едно от най – прекрасните неща са мечтите, които се пробуждат с пролетта. Те носят нова вяра в доброто и красивото. Като че ли идва ново начало, ново щастие. Никой не знае какво точно ще се случи, просто пролетната атмосфера закачливо го загатва.

Всичко бе различно и оригинално-посветено на децата и техния празник! Официални гости на събитието бяха зам.- кметовете г-жа Ася Велиславова и г-н Радослав Найденов, Гл. експерт „Образование“  г-жа Анелия Якимова, председателят на читалищното настоятелство на НЧ „Иван Вазов-1872“ – Берковица г-жа Надя Тимчева, директори на училища и детски градини. Модерен балет „Адреналин“ получи и дарение в размер на 1000 лева за закупуване на сценични костюми.