Актуални Новини

ЦДГ „ЗВЪНЧЕ“ – БЕРКОВИЦА НАВЪРШИ 40 ГОДИНИ

IMG_1657Със спектакъл, достоен за 40-годишен юбилей, снощи  възпитаниците на ЦДГ ”Звънче”  очароваха своите гости. Родители, някогашни възпитаници в тази детска градина, и не само те, колеги от всички училища и детски градини в общината, бяха изпълнили до краен предел големия салон на НЧ „Иван Вазов-1872”. Тържеството уважиха Радослав Найденов- зам.-кмет на Община Берковица, Анелия Якимова гл. експерт „Образование“, директори на училища и детски градини, бивши служители в детската градина.

IMG_1664След официалната част на сцената се появиха невероятно красиви и подготвени картини. Всичко си заслужаваше да се види и беше оценено по достойнство от публиката с непрекъснатите ръкопляскания.
ЦДГ„Звънче”е открита на 4 септември 1975 година. Започва функционирането си с шест групи и носи името  „Митко Палаузов”. Детското заведение бележи дългогодишни успехи в учебно-възпитателната си работа. Десетки са откритите моменти, изнесени пред учители и родители, много от които по времето , когато е IMG_1666базова към Института за учители   в гр.Враца. Новото и име  „Звънче” е избрано от учители и деца през 1995 год., чествайки   20 годишен юбилей. Днес  в детската градина се обучават и възпитават 135 деца , в шест групи.  Основни цели на всички работещи тук са: качествен педагогически процес, поддържане и укрепване здравето на децата, развитие на техните способности и ценностната им ориентация.