Актуални Новини

ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ НА СТАДИОНА И 17 000 ОБЩИНСКА СУБСИДИЯ ЗА ФУТБОЛА В БЕРКОВИЦА

7 191,64 субсидия от общинския бюджет получи за 2015 година   ОФК „Ком-Берковица“. С решение на ОбС от месец юни, на футболния клуб бяха гласувани още 10 000 лева, половината от които бяха преведени от общината в края на месец юли.

От бюджета на общината се покриват и други разходи на спортните клубове в Берковица в това число и ОФК „Ком-Берковица“. По проект на Община Берковица е направена пълната реконструкция на стадиона в Берковица. Средствата идват по трансграничната програма със Сърбия и са в размер на 775 338 евро. Направен е основен ремонт на двете сгради-саниране, покрив и настилка, изграждане на покрита трибуна за зрителите на голямото игрище, писта за бягане с каучуково покритие, ремонт на ролбан, засипване на стария басейн и направа на тенис-корт и игрище за мини футбол.

За поредна година към Центъра за работа с деца са назначени 2-ма треньори по футбол, чиито заплати се плащат от Община Берковица, чрез дофинансиране дейността на центъра. Треньорите водят по 5 групи с деца или общо записаните деца са 150. От месец август ще започнат отново тренировките на детските групи на Градския стадион.