АКТУАЛНО

ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО РЪГБИ 7 В БЕРКОВИЦА

На 6 и 7 септември Берковица е домакин на международен турнир по ръгби 7 „Димитър Гаврилов-Тренера“. Проявата се организира от берковския клуб „Балкански котки“ със съдействието на Община Берковица.  Участват 6 отбора, от които един румънски, домакините  „Балкански котки“ са с три отбора, „Янтра“ Габрово и „Варварите“. Преди официалното откриване на турнира с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Димитър Гаврилов, най-успешния и дългогодишен треньор.  Сред официалните гости на празника бяха народният представител инж. Петър Якимов, общинското ръководство и кметът на община Бъйлещи, Румъния, който откри турнира и приветства отборите.

Ръгби в Берковица има от 1973 година. Тогава Димитър Аврамов (берковчанин), които е играл ръгби в отбора на ЖПЗ София, се завръща в Берковица и започва развитието на ръгби в града, като спорт в тогавашното ДФС „Ком“ с деца и юноши. Първият официален мач е игран през пролетта на 1974 година, между юношеските отбори на „Ком“ Берковица и „Спартак“ Варна. След 1984 година ръгбито става един от основните спортове в Берковица. През 1993 година, при реформа на спорта в България, се образува самостоятелен ръгби клуб, който носи името „Балкансни котки“. Ръгби клуб „Балкански котки“ се състезава в шампионатите на България във всички възрастови групи. Юношесткият отбор до 19 години на клуба е шампион на България за 2000, 2001, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009 година и вицешампион за 2002 и 2003 година.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Детско полицейско управление
Актуални Новини

В 4. ОУ „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ – БЕРКОВИЦА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

На 22 ноември 2022 година с тържествена церемония 4. ОУ „Георги Сава Раковски“ – Берковица, Община Берковица и Районно управление

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА И МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ОБЯВЯВАТ КОНКУРС ЗА ТРАДИЦИОННА БЪЛГАРСКА СУРВАЧКА “ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ТРАДИЦИИ”

Изработването на традиционната сурвачка е стар български обичай, който се предава от поколение на поколение от древни времена. Целта му

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ИЗБОР НА ФИНАНСОВА И КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

Обявление за избор на финансова или кредитна институция за предоставяне на дългосрочен заем на Община Берковица

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.