Актуални Новини

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ПЪРВО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ“ СЕ ВКЛЮЧИХА В СЕДМИЦАТА, ПОСВЕТЕНА НА РАДИЧКОВ В БИБЛИОТЕКАТА, НОСЕЩА НЕГОВОТО ИМЕ

img_20161027_143349Четвъртокласниците пт Първо основно училище „Никола Й. Вапцаров“ се включиха в седмицата на Радичков в библиотеката, носеща неговото име.

Учениците на г-жа Боянова бяха подбрали  мъдри авторски мисли, цитати от интервюта и с много изразителност  и емоция ги прочитаха. След като изгледаха мултимедийната презентация, посветена на мъдрецът, любознайковците започнаха в надпревара да избират и четат части от неговите произведения, написани за деца.

img_20161027_144548Чрез Стела Мариянова, Християна Светлинова, Марлен Димитрова, Мария Иванова, Денис Ивайлов, Теодор Михайлов, Вилияна Ценова, Силвия Георгиева,  радичковите герои оживяваха и ни пренасяха в своя колоритния свят  на  „Ние, врабчетата”,  „Малки жабешки истории” и „Шарена черга”.  За пореден път се убедихме, че за децата на Берковица, радичковото творчество е любимо и интересно четиво.