Актуални Новини, Новини

ЧЕТВЪРТО ОУ “Г.С.РАКОВСКИ – БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ 75-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

75-годишен юбилей 4.ОУ

„Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини“
Г. С. Раковски

Има нещо величаво в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото.
На 28 октомври 2022 година, с празничен спектакъл в салона на читалището, 4. ОУ “Г. С. Раковски“ – Берковица отбеляза своя 75-годишен юбилей. Празникът беше вълнуващ, защото бе повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
За своя юбилей училището се сдоби с нов принтер – подарък от кмета Димитранка Каменова. Тя поднесе и своите пожелания за здраве, вдъхновение, воля, ентусиазъм и успехи на целия учителски колектив и учениците.
Бе изпратен подарък и поздравителен адрес от Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица.
Таня Йонова – Директор на училището, се обърна с благодарност към всички бивши и настоящи учители, към учениците, служителите и родителите за труда, ежедневното себеотдаване и обичта към децата – бъдещето на България.
Поздравителен адрес и цветя от името на директорите на образователните институции поднесе Тоня Николова – Директор на ДГ „Червената шапчица“ – с. Боровци.
Седемдесет и пет години училището обединява всички с онова нещо, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето, а именно любовта към професията и децата.
В основата на сценария бе положена идеята за будителите, за приемствеността между поколенията, преминали през училището. Въпреки неизбежните разлики между миналото, настоящото и бъдещото поколение ученици, всички те са обединени от привързаността към своето училище. То е техен втори дом, свиден дом и място, където се раждат приятелства за цял живот. То им дава крила за полет към осъществени мечти. Децата пяха, танцуваха и рецитираха стихове. Показаха и завидни умения в спорта. Разчувстваха, развълнуваха и дори просълзиха присъстващите. Едно наистина празнично, родолюбиво и тържествено събитие, в което възпитаниците на училището, както и техните учители бяха вложили сърце и душа.
Сега след празника остават делниците, изпълнени с труд, мечти и надежди. Заедно със звъна от Часовниковата кула и църквите, всяка сутрин Берковица се оглася и от школските звънци на местните училища, сред които е и на 4. ОУ „Георги Раковски“. Така е било пред 75 години. Така е и днес. Дано така бъде и утре.