Актуални Новини

ЩАФЕТНИ ИГРИ МЕЖДУ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

IMG_0959На 24 и 25 март 2015 г. децата от детските градини на територията на Община Берковица взеха участие в Общински кръг на състезание по щафетни игри. Инициативата е част от II Регионално състезание по щафетни игри  – 2015 г. между детските заведения от общините Берковица, Лом и Вълчедръм. Целта е да се формират навици у децата за занимания с физически упражнения и спорт от най – ранна детска възраст, както и да се развият физическите и функционалните им способности.

IMG_0963В щафетните игри на 24 март 2015 г. премериха сили децата от ЦДГ „Малина“, ЦДГ „Пролетна дъга“ и ЦДГ „Звънче“. В отборите бяха включени по пет момичета и пет момчета от подготвителните групи. Те се състезаваха в четири щафетни игри – „Кой по-бързо“, „Пътуваща топка“, „Кенгура“ и „Бързи и сръчни“. Крайният победител беше излъчен след допълнителна игра – „Подаване на топка“, поради равен резултат между отборите на ЦДГ „Малина“ и ЦДГ „Звънче“. Право на участие в Областния етап придоби отборът на ЦДГ „Звънче“.
За перфектната организация на събитието се бяха погрижили домакините от I HPIM1845ОУ „Никола Вапцаров“, където се проведе състезанието.
Наградите – грамоти, купи и медали бяха осигурени от Кмета на Община Берковица госпожа Димитранка Каменова.
Страхотно преживяване, както за себе си, така и за зрителите, създадоха и децата от детските градини в селата  Бързия, Замфирово и Боровци. За достойното си представяне те бяха наградени от Кмета на общината с грамоти Little Bad Girl 10995и вкусни торти във формата на футболна топка.