Актуални Новини

БЛИЗО 1000 ЛЕВА СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА НА МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА

IMG_0010Точната сума на дарените средства от благотворителния концерт „Заедно можем повече, нека дарим усмивка“ е 906,78 лв.  Средствата бяха преброени от комисия, в чийто състав бе зам.- кметът г-н Радослав Найденов, Цветелина Шейнова – Началник отдел „Закрила на детето“ и Борислав Каменов. Учениците от Младежки общински съвет – Берковица в рамките на 16 дни мобилизираха сили, за да организират и популяризират благотворителната инициатива. Те получиха подкрепата на всички училища на територията на Община Берковица, които се включиха с различни дейности в полза на това добро дело. Жителите на общината също допринесоха за осъществяването на каузата, дарявайки дрехи, обувки и играчки.

Самият концерт бе на 21 декември 2017 г. в НЧ „Иван Вазов-1872“. В него участие взеха таланти от всички училища, както и деца от школите към читалището. От изпълненията на сцената личеше любовта и съпричасността на участниците към благородната инициатива.

В следващите дни предстои Младежки общински съвет – Берковица  да посети всички нуждаещи се деца по предоставен от Дирекция „Социално подпомагане“ списък. В зависимост от своите потребности малчуганите ще получат различни дрехи, играчки и коледни пакети.

В края на концерта организаторите на инициативата изказаха своите благодарности към инж. Милчо Доцов – кмет на Община Берковица, зам.-кмета г-н Радослав Найденов, Галя Николова – гл. специалист „Култура и младежки дейности“, ръководството и служителите на НЧ „Иван Вазов-1872“, Дирекция „Социално подпомагане“, учители, собствениците на ДЦ „Камбанка“ и на всички собственици на магазини, участвали в набирането на средствата.