АКТУАЛНО

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА ПОДОБРИ МАТЕРИАЛНАТА БАЗА В ГРУПА „ЯГОДКА“ НА ЦДГ „МАЛИНА“

IMG_8651Благотворителната инициатива на майки-доброволки от Берковица събра 1545 лева за група „Ягодка“ на ЦДГ „Малина“. Със средствата бяха закупени нови столчета, маси, пейки, мокет, балатум и шкафове за групата. С доброволен труд родителите успяха да пребоядисат и стените и сега малчуганите са щастливи, защото навсякъде около тях е пъстро и шарено, а столчетата и масите са чисто нови.

IMG_8516Начинанието започна, когато детската градина бе в ремонт по проект за енергийна ефективност на Община Берковица. Майки-доброволки помогнаха на колектива в почистване на ремонтираните стаи, за да може навреме и в срок да заработи детската градина. Виждайки с каква материална база разполагат групите, родителите решиха да съберат средства и да закупят столчета и масички за хранене на децата.“ Днес, макар на мнозина да ни е трудно, ние продължаваме да сме загрижени за случващото се около нас и се гордеем с това. Защото, както казват, по това се разбира дали една група от хора се е превърнала в общество – ако е готова да се грижи не само за себе си и най-близките си. Вярваме, че никое дарение не е малко, за да помогне на онези, които са в нужда. И не е важно, дали ще нахраниш дете или ще дариш пари за съграждане на храм.“ Това, което има значение е да не останеш безучастен. И това се случи в Берковица. Успехът на тази гражданска инициатива доказа, че развитието на общината може да бъде двустранен процес – не само гражданите да се надяват на действия от страна на общинското ръководство, но и сами да предприемат действия.
Родителският комитет изказва искрена признателност и благодари на хората, които подкрепиха тази благородна инициатива: Димитранка Каменова – кмет на Община Берковица, Инж. Петър Якимов- народен представител в 42-ро Народно събрание, Д-р Илиян Тимчев – народен представител в 42-ро Народно събрание,Фирма „ТОПОЙЛ“ гр. Берковица, Георги Горанов – общински съветник, Общински съвет на БСП – Берковица, Стоян Ангелов Ловно- рибарско дружество „Сокол“ и Отец Евгени храм „Рождество Богородично, както и всички родители на децата от група „Ягодка“ при ЦДГ „Малина“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Обяви

ОБЯВА ЗА ТЪРГ НА МПС

ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА „ ХРИСТО БОТЕВ“, гр. БЕРКОВИЦА3500 Берковица, обл. Монтана, ул. „Ашиклар“ № 22, тел: 0876794414 ЦЕНТЪР

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ОП-66-00-127 (60) от 12.05.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 108

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (32) МИГ Берковица и Годеч (14) Образование (41) Община Берковица (408) Общинска администрация-Берковица (51) Общински съвет-Берковица (25) Обява (22) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (7) дневен ред (12) заповед (13) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (13) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (11) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (73) обявление отдел СУТ (9) основни училища (8) отдел строителство (21) поздравителен адрес (21) проект (11) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) строителство и устройство на територията (7) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА ДЛЪЖНОСТ „СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“

Обява за провеждане на подбор на персонал за длъжност „Сътрудник социални дейности“ по Проект BG05SFPR002-2.002-0083 „Укрепване на общинския капацитет в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.