АКТУАЛНО

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА МИНЕРАЛНИЯ ВОДОПРОВОД ОТ СЕЛО БЪРЗИЯ ДО БЕРКОВИЦА

IMG_0602На 11 април 2018 г. в присъствието на зам.-кметовете на Община Берковица г-жа Ася Велиславова и г-н Радослав Найденов, както и г-жа Галина Велева – експерт управление проекти на НДЕФ, бе подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на проект  „Изграждане на водопровод за минерална вода от сондаж Минерална баня с. Бързия до Минерална баня гр. Берковица.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности на обекта е ДЗЗД „Ренбилд“, гр. София, фирмата упражняваща строителен надзор е „Дикрил Консулт“ ЕООД“ , а авторският  надзор е фирма „ЛИТ-2002“ ООД. Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов подписа и договора с НДЕФ за безвъзмездно финансиране в размер на 514 164, 98 лв. Осигурено е и съфинансирането на проекта в размер на 520 000 лв. чрез ПМС 260/2017 г. Общата стойност на проекта за изграждане на минералния водопровод е 1 028 329,96 лв., а срокът за изпълнение е 180 дни.

IMG_0607Предвижда се изграждане на водопровод за минерална вода с обща дължина 7 786,28 м. Тече процедура за ползване на минерална вода от Общината – проектиране и изграждане на обществена минерална чешма в района на парк „ Свети Георги Победоносец“. Общината провежда кампания за информиране на бизнеса и гражданите за процедурите за ползване на минерална вода.

Общата цел на проекта е подмяна на водопровода с цел оптимално използване на минералната вода и пълното задоволяване на потребностите от минерална вода на потребители в гр. Берковица и с. Бързия, като водопроводът се превърне в добре експлоатирано, наблюдавано и контролирано съоръжение. Загубите на минерална вода ще намалеят до минимум и същата ще се подава с изискваното качество и напор.

Конкретните цели на проекта са:

Подобряване и повишаване на ефективното използване на ресурсите от минерални води;

Индиректно намаляване емисиите на парникови газове;

Подобряване качеството на живот и икономическото развитие на Община Берковица;

Развитие на туристическата инфраструктура, в частност развитие на лечебен (медицински) туризъм, спа туризъм и балнеоложки туризъм

Успешното реализиране на проекта ще допринесе за постигане на заложената Стратегическа цел 1: Съживяване и разнообразяване на местната икономика и създаване на работни места, чрез ефективно използване на местния потенциал и привличане на инвестиции, Приоритет 1.3: Развитие на туризъм, валоризиращ културно-историческото наследство и природния потенциал на общината, Мярка 9: Подкрепа за развитие на туристическата инфраструктура, в частност развитие на лечебен (медицински) туризъм, спа туризъм и балнеоложки туризъм в „Общински план за развитие на Община Берковица 2014-2020 г.”.

 

След реализацията на проекта Община Берковица ще има възможността да предоставя качествена услуга по водопренос на минерална вода от находище с. Бързия, сондаж №1 до настоящите крайни потребители и потенциалните нови ползватели.

Община Берковица е определила като своя цел да бъде успешен и първокласен доставчик на висококачествени водопреносни услуги до крайните потребители и ползватели на минерална вода от находище „Бързия“ – Сондаж № 1, с. Бързия, община Берковица. Изграждането на минералния водопровод ще допринесе за подобряване и повишаване на ефективното използване на ресурсите от минерални води от находището.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Дом за стари хора - Берковица
Актуални Новини

OБЩИНА БЕРКОВИЦА КАНДИДАТСТВА ПО ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – БЕРКОВИЦА

На 19.04.2023 г., Община Берковица подаде проектно предложение „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (36) МИГ Берковица и Годеч (14) НЧ "Иван Вазов - 1872" (7) Образование (41) Община Берковица (416) Общинска администрация-Берковица (52) Общински съвет-Берковица (25) Обява (23) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (7) дневен ред (12) заповед (13) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (13) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (11) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (74) обявление отдел СУТ (9) основни училища (8) отдел строителство (21) поздравителен адрес (21) проект (11) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА

Община Берковица, в качеството си на бенефициент по проект BG05M9OP001-2.019-0019 „Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр.

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.