Актуални Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПОДПИСА МЕЖДУНАРОДНО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПОБРАТИМЯВАНЕ МЕЖДУ ПЕТ ОБЩИНИ

Община Берковица взе участие в Първата конференция по проект „Обединение на поколенията за законност в Европа“, финансиран по ПРОГРАМА „ЕВРОПА НА ГРАЖДАНИТЕ„ към ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, която се проведе в периода 21 – 24 ноември 2013 г. в гр. Лауро, Италия и домакин община Куиндичи, Италия. Конференцията бе открита с кратки презентации от кметовете на петте общини – партньори: Кундичи (Италия), Берковица(България), Камза (Албания), Кучова (Албания) и Дорохой (Румъния).

Обсъдени бяха теми, свързани със законността в четирите държави – партньори – значение, допустимост и аспекти на законността на държавно и общинско ниво, както и прозрачността на административните процедури и политики на местно ниво.

Конференцията завърши с церемония по подписване на побратимяването между петте общини, което е първата стъпка към създаване на мрежа за сътрудничество и взаимопомощ от побратимени градове, които да работят заедно в областта на законността и развитие на дълготрайно сътрудничество между петте, побратимени градове.

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова подчерта, че проектът ще обедини граждани, общини, експерти и участници в гражданското общество, които ще са в полза на демократичната законност и обща работа. При пътуването си г-жа Каменова успя да се срещне на летището в Мюнхен и с Христо Стоичков. В хода на  разговорите той се е поинтересувал от развитието на спорта в Берковица и как да помогне в тази област.