АКТУАЛНО

ЛЕСОТЕХНИЧЕСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ – БЕРКОВИЦА УЧАСТВА В ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА

IMG-40e14b6f112e0d632697c953e6b6cfc0-VПанорама на професионалното образование в областта се проведе на 16.05.19 г. в Монтана. Участваха професионални и профилирани училища от Област Монтана.

Целта на събитието е завършващите седмокласници и техните родители да се информират за предстоящия план – прием за учебната 2019/2020 година и с възможностите за обучение след 7 клас.

Да направят правилния избор им пожела областният управител на Монтана Росен Белчев: “Ръководете се от вътрешната си емоция и 20190516_122039вашите предпочитания. Днес като се запознаете с предлаганите специалности се надявам да се ориентирате и да изберете тази специалност, която ще отговаря на вашето бъдеще развитие. Всеки трябва да изучава и да работи това, което иска.”

Лесотехническа професионална гимназия-Берковица отново бе сред най-интригуващите и атрактивни учебни заведения. Преподаватели, настоящи и бивши ученици на училището, което на 15.05.2019 г. отбеляза 110-годишен юбилей, представиха възможностите за образование и професионална реализация на възпитаниците на ЛПГ. В 20190516_124402момента училището предлага две прагматични и устойчиви във времето специалности:

МЕХАНИЗАЦИЯ НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО с професия – техник-механизатор

ГОРСКО И ЛОВНО СТОПАНСТВО  с професия – техник-лесовъд.

И двете специалности са съобразени с реалната нужда от кадри в сферата на горите. Завършилите училището веднага могат да се внедрят във всички области в грижата за гората.

Ники и Мария от 10.Б клас разказаха за своите успехи и мечти като членове на ученическата общност на училището.

„Всеки ден в нашето любимо училище е предизвикателство и досег с природата. Учим се да обичаме света около нас и да го пазим. Обичаме ученическите практики, където сме на терен и усвояваме нещата, които ще работим след завършване на образованието си тук. Пътуваме по европейски проекти по програмата Еразъм+. Всеки ден израстваме.“

Доказателство за качеството на образование и за дълготрайните връзки и доверие е участието във форума на бивши ученици, а днес – партньори от ДГС – Берковица. Алекси Тодоров, Даниел Доцов и Александър Драгиев подкрепиха учениците и излязоха с тях на сцената на Младежкия дом в Монтана.

Атрактивния щанд, авторитетните млади експерти от ДГС – Берковица, усмихнатите ученици, прекрасните презентационни материали направиха щанда на ЛПГ сред най-посетените.

Благодарим за подкрепата на нашите бивши ученици, а днес – партньори и приятели, Алекси Тодоров, Александър Драгиев и Даниел Доцов от ДГС – Берковица!

Очакваме ви в най-старото професионално училище в Северозапада! Тук ще получите знания и умения, приятелство и подкрепа, добър старт за професионална реализация!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Актуални Новини

НА ВНИМАНИЕТО НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ КОНКУРСА ЗА ДЛЪЖНОСТТА „СЕКРЕТАР на МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ“

НА ВНИМАНИЕТО НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВТОРИ ЕТАП НА КОНКУРСА ЗА ДЛЪЖНОСТТА: „СЕКРЕТАР на МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
"Йордан Радичков" (4) covid-19 (28) Бюджет (7) Кмет на Община Берковица (12) ЛПГ (7) Образование (35) Община Берковица (255) Общинска администрация-Берковица (23) Общински съвет-Берковица (18) Обява (7) Природни забележителности (20) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (9) берковската духова музика (5) детска градина (6) детски градини (6) дневен ред (5) докладна (4) екологична оценка (4) енергийна ефективност (4) заповед (7) заповеди на кмета (23) кмет берковица (6) кмет община берковица (5) конкурс (8) културни забележителности (16) общинска администрация (54) общински съвет - берковица (6) обява община берковица (4) обявление (47) основни училища (5) отдел строителство (4) поздравителен адрес (18) приложно колоездене (4) програми (6) проект (9) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (6) счетоводна политика (5) съветници (8) съобщение (7) транспорт (4) туризъм (31) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА С ОДОБРЕН ПРОЕКТ ПО ЦЕЛЕВАТА ПРОГРАМА „ПАТРОНАЖНА МОБИЛНОСТ ЗА ДОСТАВКА НА ТОПЪЛ ОБЯД“

На 12.01.2023 г. бе подписан Договор за съвместна дейност между фонд „Социална закрила“ и Община Берковица по Целева програма „Патронажна

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.