АКТУАЛНО

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА НА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ КЪМ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

По инициатива на кмета Димитранка Каменова в Берковица се създаде Обществен съвет. В състава му са включени  представители на институции в общината, браншови организации и представители на гражданското общество, имащи отношение към развитието на Община Берковица в различни сфери и направления. Първата работна среща се проведе на 5 ноември 2013 г. в кабинета на кмета, като присъстваха всички поканени. Участието в съвета е доброволно и на обществени начала. В обръщението си към присъстващите г-жа Каменова сподели, че възлага големи надежди на този съвет, който ще бъде най-вече от полза на хората с идеите и креативността си. Общественият съвет ще бъде в сериозна помощ при работата на общинското ръководство. Включването на хора от всички сфери на живот, води след себе си повече идеи, повече мнения, повече възможности за ползотворна работа. Община Берковица трябва постоянно да се развива и надгражда, коментира Димитранка Каменова.

Основната задача на Обществения съвет ще бъде инициирането на дискусии и генериране на позиции, становища и идеи, както и активно участие във вземането на решения за развитие на общината.

Основните направления в дейността му  ще са свързани с: подобряване на комуникацията между институции и население, чрез разработване на съвместни проекти на местно, държавно и международно ниво; съхраняване и обогатяване на традиционните културни форми от културния календар на общината; стимулиране на местните творци и младите таланти в мотивацията им за работа в общината; активно участие на институции в развитието на туристическия пазар в общината; засилване на връзките между  институциии и организации; развитие на материалната база и други. В началото на месец декември ще се проведе втората работна среща на Обществения съвет, на която ще бъде изготвен и представен неговия правилник и набелязани конкретни задачи за изпълнение.

Общественият съвет се създава на основание Закона за закрила и развитие на културата и Закона за културното наследство. Първото му заседание ще се проведе в края на този месец. Тогава ще бъде избран и неговият председател.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Среща с пенсионерски клубове
Актуални Новини

ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЩЕ ПОДПОМАГА ФИНАНСОВО ДЕЙНОСТТА НА ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ И ПРЕЗ 2023 ГОДИНА

Кметът Димитранка Каменова се срещна с председателите на пенсионерските клубове и организации на хора с увреждания в община Берковица. Поводът

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ОБЯВА НА СДРУЖЕНИЕ „МИГ -БЕРКОВИЦА И ГОДЕЧ“ ЗА ПРИЕМ НА ПРОЕКТИ ПО МЯРКА 19.2-8.6
Актуални Новини

ПОКАНА ЗА УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ НА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНИ БЕРКОВИЦА, ГОДЕЧ И ДРАГОМАН

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА И НПО,УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНИ БЕРКОВИЦА, ГОДЕЧ И ДРАГОМАН, В изпълнение на Административен договор № РД

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Бюджет (7) Дом за стари хора - Берковица (8) Кмет на Община Берковица (32) МИГ Берковица и Годеч (14) Образование (41) Община Берковица (408) Общинска администрация-Берковица (51) Общински съвет-Берковица (25) Обява (22) Природни забележителности (21) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (17) велислав захариев (7) дневен ред (12) заповед (13) заповеди на кмета (23) избори (10) избори за Народно събрание (9) кмет берковица (8) кмет община берковица (13) конкурс (12) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (11) общинска администрация (55) общински съвет - берковица (8) обява община берковица (8) обявление (73) обявление отдел СУТ (9) основни училища (8) отдел строителство (21) поздравителен адрес (21) проект (11) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (11) социални дейности (14) социални услуги (9) спорт (12) спортни клубове (11) строителство и устройство на територията (7) съветници (9) съобщение (10) туризъм (32) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА ДЛЪЖНОСТ „СЪТРУДНИК СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ“

Обява за провеждане на подбор на персонал за длъжност „Сътрудник социални дейности“ по Проект BG05SFPR002-2.002-0083 „Укрепване на общинския капацитет в

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.