Актуални Новини

СРЕЩА – ДИСКУСИЯ НА ТЕМА „ЕКОСИСТЕМНИ УСЛУГИ – ОЦЕНКА И КАРТИРАНЕ“

WWF – България  организира  среща-дискусия на тема “Екосистемни услуги – оценка и картиране” на територията на Западна Стара планина (Общини Берковица, Г. Дамяново, Чипровци и Чупрене).  Срещата ще се осъществи в сградата на община Берковица – заседателната зала на общинския съвет. Планирано е  представянето и дискусията да се проведат на 17-ти юли (сряда) 2013 година от 10:00 до 12:30 ч.    Участие могат да вземат заинтересовани от темата представители на местните структури и институции, земеделски стопани, НПО, бизнеса, медиите и др.

Целта на срещата е участниците да се запознаят и обсъдят предварително събраната и анализирана експертно-техническа информация за оценка и картиране на екосистемните услуги на територията на Западна Стара планина, както и да се информират, за добрите примери, касаещи местните общности при въвеждането на плащания за екосистемните услуги – ПЕУ (Payments for Ecosystem Services – PES). Не на последно място се цели участниците да се запознаят и с планираното въвеждане и допълнителните възможности за развитие за местната общност при създаването и внедряването на икономически инструменти за опазване на екосистемите на територията на Западна Стара планина.

Предвидената програма за срещата е както следва:

10:00 – 10:30ч. – Запознаване на участниците с плащанията за екосистемни услуги – ПЕУ (Payments for Ecosystem Services – PES)

10:30 – 11:00ч. – Представяне на събраните данни от територията на Западна Стара планина за “Екосистемни услуги – оценка и картиране”

11:00 – 12:00ч. – Отворена дискусия относно събраните данни и екосистемните услуги. Въпроси и отговори

12:00 – 12:30ч. – Кафе пауза и следващи стъпки