АКТУАЛНО

ЧЕТВЪРТО ОУ “Г.С.РАКОВСКИ – БЕРКОВИЦА ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СВОЯ 75-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

75-годишен юбилей 4.ОУ

„Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини“
Г. С. Раковски

Има нещо величаво в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото.
На 28 октомври 2022 година, с празничен спектакъл в салона на читалището, 4. ОУ “Г. С. Раковски“ – Берковица отбеляза своя 75-годишен юбилей. Празникът беше вълнуващ, защото бе повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
За своя юбилей училището се сдоби с нов принтер – подарък от кмета Димитранка Каменова. Тя поднесе и своите пожелания за здраве, вдъхновение, воля, ентусиазъм и успехи на целия учителски колектив и учениците.
Бе изпратен подарък и поздравителен адрес от Деян Еленков – Председател на ОбС – Берковица.
Таня Йонова – Директор на училището, се обърна с благодарност към всички бивши и настоящи учители, към учениците, служителите и родителите за труда, ежедневното себеотдаване и обичта към децата – бъдещето на България.
Поздравителен адрес и цветя от името на директорите на образователните институции поднесе Тоня Николова – Директор на ДГ „Червената шапчица“ – с. Боровци.
Седемдесет и пет години училището обединява всички с онова нещо, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето, а именно любовта към професията и децата.
В основата на сценария бе положена идеята за будителите, за приемствеността между поколенията, преминали през училището. Въпреки неизбежните разлики между миналото, настоящото и бъдещото поколение ученици, всички те са обединени от привързаността към своето училище. То е техен втори дом, свиден дом и място, където се раждат приятелства за цял живот. То им дава крила за полет към осъществени мечти. Децата пяха, танцуваха и рецитираха стихове. Показаха и завидни умения в спорта. Разчувстваха, развълнуваха и дори просълзиха присъстващите. Едно наистина празнично, родолюбиво и тържествено събитие, в което възпитаниците на училището, както и техните учители бяха вложили сърце и душа.
Сега след празника остават делниците, изпълнени с труд, мечти и надежди. Заедно със звъна от Часовниковата кула и църквите, всяка сутрин Берковица се оглася и от школските звънци на местните училища, сред които е и на 4. ОУ „Георги Раковски“. Така е било пред 75 години. Така е и днес. Дано така бъде и утре.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

Лого Община Берковица
Нац. програма по енергиина ефективност

Енергийна ефективност на жилищни сгради по Национален план за възстановяване и устойчивост

1.Информация за кандидатстване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради 2.Насоки за кандидатстване по процедура Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СПИСЪК НА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ЩЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ В КОМИСИИТЕ И НА СЕСИЯ НА ОбС – БЕРКОВИЦА НА 27.01.2023 г.

КОМИСИЯ ПО ИКОНОМИКА, ПРИВАТИЗАЦИЯ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА25 януари 2023 г. (сряда) – 14:00 часа 1.Докладна РД-92-00-2272 относно приемане на годишен

ВИЖТЕ ОЩЕ »
ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Лого Община Берковица
Актуални Новини

ОБЯВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛ „СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА“

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – БЕРКОВИЦА ОБЯВЛЕНИЕизх.Nо ЕФПП-58-00-1 58) от 08.02.2023 г. Дирекция „Специализирана администрация”, отдел „СУТ”– Берковица на основание чл. 128,

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Лого Община Берковица
Актуални Новини

СЪОБЩЕНИЕ

Общинска администрация – Берковица уведомява всички кандидати, подали заявление за длъжността „Домашен помощник“ по проект № BG05SFPR002-2.001-0115-С01 „Грижа в дома

ВИЖТЕ ОЩЕ »
Отчет на кмета
Актуални Новини

ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МАНДАТНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ЗА 2022 ГОДИНА

Уважаеми г-н председател,Уважаеми общински съветници,Уважаеми съграждани, Преди четири години приех предизвикателството да бъда кмет на Община Берковица, водена от убеждението,

ВИЖТЕ ОЩЕ »

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.