Актуални Новини, Новини

1 ЮНИ – ДЕН НА ДЕТЕТО В БЕРКОВИЦА

1 ЮНИ – ДЕН НА ДЕТЕТО В БЕРКОВИЦА

Денят на детето – 1 юни, зарадва децата на Берковица с множество инициативи, организирани от Община Берковица.

Детски празник „Слънчеви усмивки“, рисунка на асфалт на тема „Детство мое“, рисуване по мотиви от стихотворения за деца в Културен център „Йордан Радичков“, демонстрация от Карате Джу Джицу Клуб, театрална постановка за деца „Приказка за слънцето“ бяха инициативите, подготвени да зарадват малчуганите в нашия град.

watermarked-DSC06454 Много забавления и весело настроение, въпреки облачното и дъждовно време, за подрастващите внесоха аниматорите, които ги радваха с различни игри, забавления и изненади. По лицата на децата оживяха приказни герои и герои от анимационните филмчета. Така децата се превърнаха в супергерои и приказни създания-принцеси, магьосници, феи. Груповите игри ги мотивираха да се надпреварват и печелят награди, както и да бъдат единни и сплотени.

А детски рисунки оцветиха Берковица в мрачния 1 юни 2021 година. С прекрасни изображения малчугани от детските градини и училищата в нашия град превърнаха центъра на града в шарена палитра от цветове. Под умелото ръководство на Никола Минчев – Уредник на Културен център „Йордан Радичков“, малките художници рисуваха върху асфалт на тема „Детство мое“ и изобразяваха слънца, цветя и дървета, дъги, усмихнати лица. Създадените от тях творби впечатляваха със своята изящност и прецизност и с право биха се наредили до световните шедьоври на изобразителното изкуство. Детски песни съпътстваха празника, а изненада за децата бяха лакомствата и балоните.

watermarked-DSC06596С работна маса, пълна с материали за рисуване, посрещна децата Културен център „Йордан Радичков“. Гости в центъра бяха Деян Еленков – Председател на Общински съвет – Берковица и Горан Атанасов – Общински съветник, които поздравиха децата по повод техния празник. Новият уредник – Никола Минчев, избра за Деня на детето малките художници да творят по мотиви на стихотворението „Детски празник“ на Леда Милева. Върху белия лист те рисуваха детския празник според авторката – зеленина, балони, люляк, небе, люлки. След изобразените илюстрации децата имаха възможност да се запознаят с героите от българските анимационни филмчета.

watermarked-DSC06714 Удоволствие бе, и за участниците, и за присъстващите, демонстрацията на Карате Джу Джицу Клуб – Берковица. Децата впечатлиха с умение и прецизност, с мотивираност и старание.

Театралната постановка „Приказка за слънцето“ събра малки и големи в Детски център „Камбанка“, а актьорите успяха да грабнат сърцата на децата и да предизвикат слънчеви усмивки по лицата им. Защото няма нищо по-красиво от грейналото от радост детско лице.

watermarked-DSC06756watermarked-DSC06803