Актуални Новини

10 ГОДИНИ СПОРТЕН КЛУБ ПО БИАТЛОН „КОМ-БЕРКОВИЦА“

12552576_1144777818873259_5423024427617030472_nНа 23 април 2016 година Спортен клуб по биатлон „Ком-Берковица“ отбеляза своя 10-годишен юбилей. За да уважат берковските биатлонисти, европейската шампионка Павлина Филипова и Вероника Григорова в местен ресторант се събраха треньори, спортни звезди, представители на Българската федерация по биатлон, кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов и много приятели на Павлина и Вероника. Двете дами получиха пожелания за здраве, сили, за да продължават да помагат на младите надежди и да създават велики имена от град Берковица в този страхотен спорт. Тържеството продължи с много настроение и подаръци.

Биатлонът е един от спортовете, които прославят Берковица. Тук се намира единственият в Северозападна България клуб, който развива този спорт. Изминалата 2015 година бе изключително успешна за състезателите. Децата от клуба завоюваха 35 медала от Държавни първенства /13 златни, 13 сребърни и 9 бронзови/ и 9 медала от Балкански купи/ 2 златни, 5 сребърни и 2 бронзови/. В момента клубът има  5 национални състезатели, от които четирима младежи /Петьо Иванов, Кристиян Стоянов, Християн Георгиев и Борислав Яврийски/ и една девойка /Мария Здравкова/. Трима младежи /Кристиян Стоянов, Християн Георгиев и Борислав Яврийски/ и една девойка /Мария Здравкова/ участваха в Младежкия олимпийски зимен фестивал в Лихтенщайн, четирима младежи / Петьо Иванов, Кристиян Стоянов, Християн Георгиев и Борислав Яврийски/ и една девойка /Мария Здравкова/ взеха участие в  Световното първенство, а Петьо Иванов и в Европейското първенство за младежи. Клубът има все повече състезатели, участва и в инициативата на Министерството на младежта и спорта „Спорт в свободното време“.

На  19 януари състезателите участваха на световно първенство за юноши и девойки в Румъния, а през месец февруари в Лилехамер във втората Младежка олимпиада, където Берковица ще има двама участници- Мария Здравкова и Кристиян Стоянов, който развя българския трибагреник.  Клубът участва във всички състезания от Държавния спортен календар на Българска федерация по биатлон (БФБ). Задачите пред Клуб по биатлон „Ком-Берковица“ са популяризирането на биатлона в общината, привличане на повече деца в този  спорт и в същото време създаване на състезатели, които да ни представят и класират на международни състезания.

Честит празник и още много успехи за Берковица !