Актуални Новини

10 СМ Е СНЕЖНАТА ПОКРИВКА В БЕРКОВИЦА

img_6644По данни на Хидрометеорологична обсерватория – Монтана  падналият сняг през нощта в града е 10 см. В момента снеговалежът в Берковица е спрял, а температурите са под нулата. Очаква се тази тенденция през деня да се запази, което е предпоставка за заледявания и усложнена пътна обстановка.  В близките часове и дни не се очертават съществени валежи от сняг, които да доведат до нова снежна покривка. Основните пътни артерии в Община Берковица са почистени и проходими. По график тече почистването и на останалата пътна мрежа. Поетапно се почистват и пешеходните зони и тротоарите, за които отговаря общината. Остава отговорността на съдържателите на търговските обекти, офисите и собствениците на сгради да поддържат прилежащите им тротоари проходими и чисти.

Снежната покривка на Петрохан е 25 см., проходът е проходим при зимни условия. Там остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили. Ограничението се отнася за пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона – категория N3 (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Срокът на забраната е до 31.03.2017 год.

На връх Ком температурата е -15 °C като усещането е за много по-студено време заради силния вятър.

Прогноза:

За 30 декември 2016 г. се очаква променлива облачност с ниски температури от -3 до -10 градуса. Полъхът на вятъра ще е лек до 1,6 м/с, вероятността на валежите е 16 %.