Актуални Новини

25-ГОДИШНА БЕРКОВЧАНКА СТАНА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“ В КОНКУРС НА НПСС

25-годишната Първолетка Станева стана „Студент на годината“ в най-големия студентски конкурс на Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС). Възпитаничката на Националната спортна академия – магистърска програма “Младежки дейности и спорт” – победи в категория “Педагогически науки”. Тя  получи наградата си лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Ето какво сподели берковското момиче в интервю за Радио Видин – “Новите приказки от Северозапада” с водещ Петя Генова.

„Говорим си за наградата, говорим си и за прекрасната и идея – която сигурна съм, че ще реализира –  “Ком носия носи”, нещо изключително вдъхновяващо; говорим си за реализираната й идея за преодоляване на безработицата в пет общини и за сътрудничеството й с местните власти там и още – за ученето през целия живот. Лети мечтае за научна работа и в момента се готви за докторантура в НСА.

Един смислен, емоционален и поучителен разговор.

България може да се оправи, просто й трябва време, просто й трябват млади хора, врязват се тези думи на Лети в сърцето и в съзнанието ми.

Ще ми се нашите управници да чуят младата Първолетка Станева и да осъзнаят, че една държава трябва да задържи децата си в Родината. Защото, както каза и самата Лети – “младите хора не са бъдещето, те са настоящето на България!” „