Актуални Новини

25-ТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА НСОРБ

                                                    НСОРБ:IMG_4719 На 28 февруари  2013 г. в София се проведе двадесет и петото заседание на Общото събрание на НСОРБ. Участваха 322 делегати от 186 общини: 166 председатели на общински съвети и 156 кметове и зам.-кметове на общини, сред които кметът на Община Берковица Димитранка  Каменова и инж. Юлиян Иванов, председател на ОбС.  Делегатите приеха отчетите за дейността на Управителния и Контролния съвет на НСОРБ през 2012 г.; отчета за изпълнението на бюджета на НСОРБ за 2012 г.; програмата за дейността на НСОРБ и проектобюджета за 2013 г.

Те гласуваха Общинското послание към кандидатите за народни представители в 42-то Народно събрание.

Като част от политиката на Сдружението за подкрепа на общините, като специални гости във форума се включиха Н.Пр. посланикът на Кралство Норвегия, представители на Норвежката асоциация на местните и регионални власти, както и кметове на норвежки общини, които представиха възможностите за взаимодействие между местните власти в двете страни чрез изпълнението на проекта на НСОРБ „Укрепване на капацитета на българските общини чрез сътрудничество с местните власти от Норвегия”. Министърът по управление на средствата от ЕС в оставка и неговият екип запознаха делегатите с възможностите за финансиране на общински проекти чрез Норвежкия финансов механизъм.

 

В частта, посветена на взаимодействието между общините и контролните органи по европейските програми, местните власти получиха отговори на конкретни казуси от представителите на Сметната палата и Изпълнителната агенция „Одит на средствата от Европейския съюз”. Някои от въпросите бяха зададени предварително от общините, други – провокирани от дебата в залата.

 

 

Вашият коментар