Актуални Новини

25-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „ЛАЧЕНИ ОБУВКИ“

8 май 2017 г. е крайният срок за изпращане на заявките за участие в 25-то юбилейно издание на Международния детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“ в Берковица. Той ще се проведе от 1-4 юни 2017 г. Към момента уастие са потвърдили участници от Украйна, Сърбия и Македония. Голям е инетересът към фестивала и на участници от България.

Детският форум се организира от Община Берковица и НЧ „Иван Вазов – 1872“. Фестивалът ще е с конкурсен характер и в него могат да участват деца до 16-годишна възраст. Детският форум на изкуствата ще има четири раздела – забавна песен, модерни танци, детски театър и рисунка. Три възрастови групи за индивидуалните изпълнители и конкурс за вокални състави ще има в раздела за забавна песен. Участниците тази година ще рисуват на тема „Детско царство “ като рисунките се изпращат до 15 май.  Изпълнителите ще бъдат оценявани от професионално жури и в четирите раздела. Гала концертът ще е вечерта на 3 юни. Организаторите предвиждат съпътстващи прояви, които ще бъдат посочени в програмата. Подробна информация за регламента на фестивала, бланка за участие и контакт с организаторите може да се получи от официалния сайт на Oбщина Берковица– www.berkovitsa.bg, раздел „Култура“ – НЧ „Иван Вазов-1872“ Берковица.

Конкурс за послание на „Лачени обувки” обяви читалище „Иван Вазов 1872” в Берковица. Темата на конкурса е „Моето/нашето послание към участниците на 25-ия фестивал на изкуствата за деца „Лачени обувки”, Берковица 2017 г. Целта е да се мотивират децата на общината да изразят своето гостоприемство като домакини на юбилейното издание на  фестивала.

Участниците в конкурса трябва да спазят следните условия:

–  Текстът на посланието да бъде синтезиран до три изречения, с които децата на общината приветстват своите връстници, участници във фестивала.

–  В конкурса няма ограничения – децата могат да участват с индивидуални или колективни послания по класове.

Тричленна комисия ще определи призьорите. Тримата победители с най-добри послания ще бъдат наградени с юбилейна статуетка по време на гала-концерта на фестивала. Посланията ще бъдат включени в в програмата на откриването на фестивала на 01.06.2017 г.

Крайният срок за участие е  22.05.2017 г.