Актуални Новини

2968,50 ЛЕВА СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯТ КОНЦЕРТ НА ПЪРВО УЧИЛИЩЕ

15578542_10153966863040940_6313706513813399709_nС прекрасен коледен спектакъл възпитаниците и екипът на берковското школо благодариха на всички дарители, станали част от благотворителния концерт.

Драматизации, песни, танци, стихове, подготвени с много старание и любов, заредиха салона на читалище „Иван Вазов 1872” с празничен дух и надежда за мирни и светли дни. Децата бяха подредили и коледен базар със свои произведения – също на празнична тематика.

Публика и изпълнители – всички бяха обединени от една прекрасна цел – изграждането на център за природни науки и предприемачество в любимо училище, за да се превърне  Първо основно училище в училище на бъдещето!

Смисълът на този център е  теорията и практиката да  вървят ръка за ръка, и всяко дете да може да полети на крилата на знанието и въображението.

В него ще има няколко обособени пространства за различни занимания. Най-новите тенденции в образователната среда се съчетават с българската традиция. Центърът ще може да се използва от всички деца и ученици от Берковица.

Специалните аплодисменти получиха авторите на проекта – г-жа Таня Савова – главен учител, г-жа Катя Василева – директор, г-жа Елена Петкова – помощник директор и  преподавател по химия и физика,  Костадин Колов, Маргарита Трайкова.

Събраните средства бяха преброени от Обществения съвет към Първо основно училище „Н. Вапцаров”. Те бяха обявени в края на благотворителния концерт – 2968,50 лв.

Предстои втори концерт – за Великден. За него училището  започва веднага подготовка, защото мечтите се постигат с труд и всеотдайност.