Актуални Новини

300 ЛЕВА Е ГЛОБАТА ЗА РАЗХОЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УЧЕБНИТЕ, ДЕТСКИТЕ, ЗДРАВНИТЕ И КВАРТАЛНИТЕ ДЕТСКИ И СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ

IMG_1764Съгласно Наредбата за осигуряване и поддържане на обществения ред и сигурност на територията на Община Берковица, 300 лева ще бъдат глобявани собственици на кучета, които ги разхождат на територията на учебните, детските, здравните и кварталните детски и спортни площадки.  Съгласно чл. 26 ал.1 т. 2, 4, 6 и 7 се забранява: свободното пускане на селскостопански животни, кучета и птици по улици, детски, спортни площадки и др.; отглеждане на кучета и котки на терасите на жилищни блокове, ако е в нарушение на чл. 3, ал. 2 и замърсява собствеността на съседите; разхождането на кучета на територията на учебните, детските, здравните заведения и кварталните детски и спортни площадки; движение на кучета без повод и намордник.

В специални табели на Община Берковица, поставени на входовете на Градкски стадион, на вниманието на собствениците на домашни животни и кучета е посочено, че се забранява разхождането, преминаването и престоя на кучета и домашни животни . При констатирано нарушение глобата е 300 лева.