Актуални Новини, Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА ПО ПОВОД 15 СЕПТЕМВРИ

лого - поздравителен адрес

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

МИЛИ ДЕЦА,

Днес е 15 септември! Най-вълнуващият ден за тези, които за първи път прекрачват прага на родното училище, за да се учат на четмо и писмо! Най-емоционалният ден за всички онези, които ден след ден трупат знания и придобиват умения, усвояват ценности и се учат на добродетели. Най-чаканият ден за българските учители – тези, които образоват, изграждат у подрастващите положителни качества, възпитават в толерантност и съпричастност, раздават доброта и благородство.

Скъпи учители,

Продължавайте да раздавате частици от себе си, за да направите нечий свят по-красив и по-благодатен! Осветявайте пътя на своите ученици, за да могат те да преуспяват, да устояват на предизвикателствата и да достигат върхове! Подкрепяйте ги и ги напътствайте, мотивирайте ги и ги стимулирайте, за да преследват целите си! Още от първата буква до дипломирането. Запазете своята творческа страст, позитивна енергия и ентусиазъм в своята благородна дейност да създавате можещи и умеещи хора, готови да поемат по пътя на успеха и просперитета!

 Скъпи първокласници,

Първият школски звънец ще отвори пред Вас вратата на знанието и ще откриете колко красив и приветлив е светът на книгата. Книгата, която ще бъде най-добрият Ви приятел, най-правилният избор, най-мъдрият съветник. Гордейте се с българските букви, с родния ни език и славно минало! Развивайте своите дарби, творете със сърцата си! Бъдете отговорни и старателни, нека знанието и игрите вървят ръка за ръка, а книгата да бъде неизменният Ви спътник!

Мили деца и ученици,

Вие огрявате нашия свят и го оцветявате в пъстри цветове и нюанси. Превръщате го в извор на безценни богатства, украсявате го с усмивките си. Училището Ви зове, за да Ви научи на всичко онова, достигнало до днес още от древността –  на мъдростта на вековете. Усвоявайте българските букви, четете книги, мислете творчески, влагайте логика, усъвършенствайте се и полагайте усилия за образоването си и ще берете плодовете на своето постоянство – натрупани и затвърдени знания, които ще Ви отведат до висините на успеха. Следвайте желанията си, не спирайте да мечтаете, доказвайте себе си, преследвайте бъдещето с устрем и страст, не крийте амбициите си! Обичайте всичко българско и родно, пазете българските традиции и обичаи, съхранете любовта си към всичко съкровено! Вие сте нашето предстояще. Затова помнете миналото, пазете настоящето и гледайте смело и гордо към бъдещето!

 

ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА

Кмет на Община Берковица