Актуални Новини

50 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ „БЕРКОВСКИ КЕСТЕН-1968“

IMG_2474На 20.10. 2018 г. пенсионерски клуб „Берковски кестен-1968“ отпразнува своя 50-годишен юбилей. Събитието бе уважено от народните представители Дилян Димитров и д-р Илиян Тимчев, зам.-областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков, зам.-кметовете Радослав Найденов и Ася Велиславова, Борислав Мирчев, гости от Бъйлещи, Румъния и представители от 15 клуба от страната.

Г-н Радослав Найденов поднесе приветствие от името на кмета инж. Милчо Доцов и от свое име към гостите и участниците на празника. В своето слово г-н Найденов подчерта, че „отношенията между Община IMG_2476Берковица и ПК „Берковски кестен-1968“ могат да се изразят с думите: партньорство и сътрудничество“. Той допълни още, че юбилеят на пенсионерски клуб „Берковски кестен“ е последното значимо събитие, което се случва в тази сграда, преди тя да бъде обновена по проект за енергийна ефективност. Не на последно място зам.-кметът сподели и за одобрения проект на общината за болницата в Берковица, който е по ТГС България-Румъния и е на стойност 1 470 000 евро. Г-н Найденов поднесе поздравителния адрес от кмета и подаръка за клуба – видеокамера, която да запечатва значимите моменти от живота на неговите членове.  Своите поздрави, пожелания и подаръци поднесоха IMG_2478и останалите официални гости.

В юбилейният концерт председателят на ПК „Берковски кестен-1968“ г-н Тодор Кръстев представи историята и живота на клуба. Празничната програма продължи с изпълнения на възпитаници на ОШИ „Проф. Петко Наумов“ към НЧ „Иван Вазов-1872“, гр. Берковица, деца от училищата, певчески и танцови групи към клуба.

Историята на клуба започва през далечната 1968 година, когато една смела жена Надка Ненчева събира няколко жени и основава IMG_2481пенсионерския клуб. Няколко години по-късно в него се включват и мъже. През 1972 година се построява основната част на сегашната сграда на клуба. Мотото на клуб „Берковски кестен-1968“ е:  „Вие започнахте, ние продължаваме.“ Във фоайето на читалището е подредена изложба за историята на клуба и неговите председатели и IMG_2523членове.